Op 6 juli 2022 vielen gewapende mannen het huis binnen van dominee Daniel Umaru in het noordoosten van Nigeria, waarbij zijn twee zoons werden gedood en zijn dochter werd ontvoerd.

De aanvallers vielen woensdagmorgen heel vroeg het huis binnen van de familie Umaru in Maraba, in de staat Adamawa. Twee zoons, Fanye (24) en Kefrey (19), werden neergeschoten en overleden ter plekke. De gewapende mannen namen Umaru’s 13-jarige dochter Ijagla mee. Hijzelf raakte ernstig gewond en werd met zijn vrouw, die in shocktoestand verkeert, in het ziekenhuis opgenomen.

Umaru is voorganger van de Ekklesiyar Yan’uwa A Nigeria in Njairi. De staat Adamawa in het noordoosten van Nigeria wordt regelmatig geterroriseerd door strijders van Boko Haram en ISWAP. Ook in andere staten in het noorden van het land zijn de afgelopen maanden diverse priesters en dominees ontvoerd of vermoord.

Na het betalen van losgeld is dochter Ijagla na een paar dagen weer vrijgelaten. Haar twee broers waren eerder op die dag begraven. De moeder was uit het ziekenhuis ontslagen en kon bij de begrafenis zijn.

Nigeria staat op plek 7 van de Ranglijst Christenvervolging.

BRON FOTO: NSWSA online