Nigeriaanse dominee aangevallen, twee zoons vermoord en dochter ontvoerd

Begrafenis van de zoons van dominee Daniel Umaru in Nigeria

Op 6 juli 2022 vielen gewapende mannen het huis binnen van dominee Daniel Umaru in het noordoosten van Nigeria, waarbij zijn twee zoons werden gedood en zijn dochter werd ontvoerd.

De aanvallers vielen woensdagmorgen heel vroeg het huis binnen van de familie Umaru in Maraba, in de staat Adamawa. Twee zoons, Fanye (24) en Kefrey (19), werden neergeschoten en overleden ter plekke. De gewapende mannen namen Umaru’s 13-jarige dochter Ijagla mee. Hijzelf raakte ernstig gewond en werd met zijn vrouw, die in shocktoestand verkeert, in het ziekenhuis opgenomen.

Umaru is voorganger van de Ekklesiyar Yan’uwa A Nigeria in Njairi. De staat Adamawa in het noordoosten van Nigeria wordt regelmatig geterroriseerd door strijders van Boko Haram en ISWAP. Ook in andere staten in het noorden van het land zijn de afgelopen maanden diverse priesters en dominees ontvoerd of vermoord.

Na het betalen van losgeld is dochter Ijagla na een paar dagen weer vrijgelaten. Haar twee broers waren eerder op die dag begraven. De moeder was uit het ziekenhuis ontslagen en kon bij de begrafenis zijn.

Nigeria staat op plek 7 van de Ranglijst Christenvervolging.

BRON FOTO: NSWSA online

Inspiratiemail

Wil je ook graag via de e-mail op de hoogte gehouden worden van komende Open Doors-evenementen en nieuws uit de vervolgde kerk? Schrijf je in en ontvang elke maand de inspiratiemail van Open Doors. 

Deel dit

Gerelateerd nieuws

Leah Sharibu werd in 2018 van school ontvoerd 19 februari 2024

Ontvoerde Leah inspireert nog steeds

Zes jaar geleden werd Leah Sharibu, een 14-jarig plattelandsmeisje in Nigeria, ontvoerd van school. Omdat ze haar christelijke geloof niet opgaf, kwam ze nooit vrij. Vriendinnen vertellen hoe Leah’s standvastigheid hen bemoedigd heeft. En hoe ze hopen dat ze haar op een dag zullen weerzien. Leah was een van de meer dan honderd meisjes die op 19 februari 2018 van hun school werden ontvoerd door de terreurbeweging Boko Haram. Tragisch […]

Lees meer
Pastor Zachariah in Nigeria zit bij verwoeste woningen 17 januari 2024

Nieuwe Ranglijst Christenvervolging

Meer en heviger geweld tegen christenen, vooral in Afrika. Dat is in het kort de boodschap van de nieuwe Ranglijst Christenvervolging die Open Doors vandaag internationaal heeft gepubliceerd. Christenen wereldwijd krijgen steeds meer fysiek geweld te verduren. Vooral het aantal aanvallen op kerken, winkels en huizen van christenen neemt enorm toe, in vergelijking met eerdere jaren. De werkelijke aantallen liggen waarschijnlijk nog veel hoger, vreest Open Doors bij de presentatie […]

Lees meer
Met een vredesmars protesteren Nigeriaanse christenen tegen reeks aanslagen in Plateau State. 9 januari 2024

Christenen Nigeria protesteren met vredesmars tegen terreur

Met een vredesmars protesteerden prominente kerkleiders en de koepelorganisatie Christian Association of Nigeria (CAN) maandag tegen de reeks bloedige aanslagen op christelijke gemeenschappen in de deelstaat Plateau. De Nigeriaanse kerk roept christenen wereldwijd op te bidden voor vrede en recht in hun land. Veel deelnemers voerden in de straten van regiohoofstad Jos spandoeken en protestborden mee met teksten als ‘we kunnen niet eens in vrede rouwen’ en ‘kom ons te […]

Lees meer
Hand in hand

Schrijf je in voor de

Maande­lijkse inspiratie­mail

Bemoedigende getuigenissen

Laatste nieuws

Inspiratie voor jou

Aanmelden inspiratiemail

Scroll naar boven