Nigeriaanse dominee aangevallen, twee zoons vermoord en dochter ontvoerd" />

Nigeriaanse dominee aangevallen, twee zoons vermoord en dochter ontvoerd

Begrafenis van de zoons van dominee Daniel Umaru in Nigeria

Op 6 juli 2022 vielen gewapende mannen het huis binnen van dominee Daniel Umaru in het noordoosten van Nigeria, waarbij zijn twee zoons werden gedood en zijn dochter werd ontvoerd.

De aanvallers vielen woensdagmorgen heel vroeg het huis binnen van de familie Umaru in Maraba, in de staat Adamawa. Twee zoons, Fanye (24) en Kefrey (19), werden neergeschoten en overleden ter plekke. De gewapende mannen namen Umaru’s 13-jarige dochter Ijagla mee. Hijzelf raakte ernstig gewond en werd met zijn vrouw, die in shocktoestand verkeert, in het ziekenhuis opgenomen.

Umaru is voorganger van de Ekklesiyar Yan’uwa A Nigeria in Njairi. De staat Adamawa in het noordoosten van Nigeria wordt regelmatig geterroriseerd door strijders van Boko Haram en ISWAP. Ook in andere staten in het noorden van het land zijn de afgelopen maanden diverse priesters en dominees ontvoerd of vermoord.

Na het betalen van losgeld is dochter Ijagla na een paar dagen weer vrijgelaten. Haar twee broers waren eerder op die dag begraven. De moeder was uit het ziekenhuis ontslagen en kon bij de begrafenis zijn.

Nigeria staat op plek 7 van de Ranglijst Christenvervolging.

BRON FOTO: NSWSA online

Inspiratiemail

Wil je ook graag via de e-mail op de hoogte gehouden worden van komende Open Doors-evenementen en nieuws uit de vervolgde kerk? Schrijf je in en ontvang elke maand de inspiratiemail van Open Doors. 

Deel dit

Gerelateerd nieuws

Leah Sharibu als 14-jarig meisje (in 2018). 14 mei 2024

‘Ontvoerde Leah Sharibu heeft twee kinderen’

Leah Sharibu lijkt op haar 20e verjaardag vergeten. Sinds haar ontvoering in 2018 is er weinig over haar gehoord. Haar geloof heeft ze niet opgegeven.

Lees meer
Dagelijks leven in een dorp in Centraal Nigeria 8 maart 2024

Honderden schoolkinderen ontvoerd in Nigeria

Twee massa-ontvoeringen binnen een week verbijsteren Nigeria. Ontvoeringen zijn lucratief en christenen voelen zich extra kwetsbaar.

Lees meer
Leah Sharibu werd in 2018 van school ontvoerd 19 februari 2024

Ontvoerde Leah inspireert nog steeds

Zes jaar geleden werd Leah Sharibu, een 14-jarig plattelandsmeisje in Nigeria, ontvoerd van school. Omdat ze haar christelijke geloof niet opgaf, kwam ze nooit vrij. Vriendinnen vertellen hoe Leah’s standvastigheid hen bemoedigd heeft. En hoe ze hopen dat ze haar op een dag zullen weerzien. Leah was een van de meer dan honderd meisjes die op 19 februari 2018 van hun school werden ontvoerd door de terreurbeweging Boko Haram. Tragisch […]

Lees meer
Hand in hand

Schrijf je in voor de

Maande­lijkse inspiratie­mail

Bemoedigende getuigenissen

Laatste nieuws

Inspiratie voor jou

Aanmelden inspiratiemail

Aanhef

Scroll naar boven