Op zeshonderd locaties baden christenen voor vervolgde kerk

Nacht van gebed

Op meer dan zeshonderd plekken hebben christenen in Nederland en Vlaanderen meegedaan aan de jaarlijkse Nacht van Gebed. Dat meldt Open Doors over de gebedsnacht van afgelopen vrijdag op zaterdag. 

De Nacht van Gebed is een initiatief van Open Doors dat traditiegetrouw kort na Pinksteren plaatsvindt. Al decennialang komen christenen een nacht per jaar bij elkaar om voor hun vervolgde geloofsgenoten te bidden. Ruim 340 miljoen christenen wereldwijd hebben om hun geloof te maken met vervolging, geweld en discriminatie. 

Vanwege de coronacrisis vond vorig jaar alleen een livestream plaats van de Nacht van Gebed, maar dit jaar konden deelnemers weer op locatie bidden. Open Doors schat op basis van aanmeldingen dat er op 612 locaties is gebeden. Materialen voor de Nacht van Gebed, waaronder een gebedsboekje en videofilmpjes met persoonlijke verhalen uit de vervolgde kerk, zijn meer dan vijfhonderd keer gedownload.

Inspiratiemail

Wil je ook graag via de e-mail op de hoogte gehouden worden van komende Open Doors-evenementen en nieuws uit de vervolgde kerk? Schrijf je in en ontvang elke maand de inspiratiemail van Open Doors. 

Deel dit

Gerelateerd nieuws

3 mei 2021

Nacht van Gebed keert terug naar kerken

De jaarlijkse Nacht van Gebed keert terug naar de kerken. In de nacht van 4 op 5 juni kunnen bidders weer terecht in hun eigen locaties. De aanpak van vorig jaar, met uitsluitend livestreams vanwege de coronacrisis, wordt grotendeels losgelaten.  Dat meldt Open Doors, organisator van de jaarlijkse Nacht van Gebed en de daaraan voorafgaande Zondag voor de Vervolgde Kerk (op 30 mei). Vorig jaar beperkte de coronacrisis de bewegingsvrijheid […]

Lees meer
Hand in hand

Schrijf je in voor de

Maande­lijkse inspiratie­mail

Bemoedigende getuigenissen

Laatste nieuws

Inspiratie voor jou

Aanmelden inspiratiemail

Aanhef

Open Doors-dag

zaterdag 19 oktober

Open Doors-dag 2024

Scroll naar boven