Open Doors en Oekraïne: bid om vrede

Vlag Oekraïne

Open Doors is zeer bezorgd over de strijd die gaande is in Oekraïne en de veiligheid van zijn inwoners.

Wij zijn niet werkzaam in het land, maar volgen nauwlettend de ontwikkelingen. Wij zijn ook op de hoogte van berichten in de door Rusland gecontroleerde gebieden dat christenen al voor de invasie te maken hadden met discriminatie en tegenwerking.

Wij roepen je op om tot onze Vredevorst te bidden dat er weer vrede mag komen en de invasie zonder verder bloedvergieten zal eindigen. Bid voor alle wereldleiders, ook voor Rusland en Oekraïne, dat zij wijsheid van God zullen ontvangen en barmhartig zullen handelen.

Geven voor Oekraïne kan niet via Open Doors. Als je wilt geven, maak dan gebruik van mogelijkheden via bijvoorbeeld het christelijk noodhulpcluster of Kerk in Nood.

Inspiratiemail

Wil je ook graag via de e-mail op de hoogte gehouden worden van komende Open Doors-evenementen en nieuws uit de vervolgde kerk? Schrijf je in en ontvang elke maand de inspiratiemail van Open Doors. 

Deel dit

Gerelateerd nieuws

Dominee Zaretsky kreeg twee keer celstraf opgelegd 28 maart 2024

Predikant in cel Belarus na gebed voor Oekraïne

De autoriteiten in Belarus (Wit-Rusland) houden een predikant twee weken langer in hechtenis, omdat hij had opgeroepen tot gebed voor Oekraïne. Dominee Alyaksandar Zaretsky, die leiding geeft aan een evangelische kerk in het noordoosten van Belarus, werd op 23 februari gearresteerd. Hij kreeg vijftien dagen gevangenisstraf opgelegd wegens “het verspreiden van extremistisch materiaal”. Toen hij op 5 maart voor de rechtbank in Chashniki verscheen, werd hij schuldig bevonden aan een […]

Lees meer
Oekraine 13 februari 2020

Kerken in Oost-Oekraïne staan onder toenemende druk

Oekraïne – De druk op protestantse kerken in de regio Donbass (Oost-Oekraïne) neemt toe. De zelfverklaarde Donetsk Volksrepubliek (DPR) sluit bij kerken water en elektriciteit af, legt boetes op en verstoort kerkdiensten. Forum18, een in Oslo gevestigde organisatie die opkomt voor godsdienstvrijheid, spreekt van ‘toenemende intimidatie’ tegen kerken. In de door rebellen bezette gebieden van Luhansk en Donetsk zijn afgelopen maanden voorgangers en kerkleden tijdelijk opgepakt, zonder dat tegen hen […]

Lees meer
Hand in hand

Schrijf je in voor de

Maande­lijkse inspiratie­mail

Bemoedigende getuigenissen

Laatste nieuws

Inspiratie voor jou

Aanmelden inspiratiemail

Aanhef

Scroll naar boven