Een katholieke priester die sinds dinsdag werd vermist in Burkina Faso, blijkt te zijn vermoord. Drie anderen worden nog vermist. De moord is nog door niemand opgeëist.

Het lichaam van priester Rodrigue Sanon werd donderdagavond ontdekt in de bossen van Toumousseni, niet ver van de zuidwestelijke stad Banfora. In deze regio zijn de laatste tijd tal van islamitische extremisten actief.

De priester was dinsdag uit zijn parochie in Soubakanyedougou vertrokken voor een bijeenkomst in Banfora. Omdat hij niet kwam opdagen, werd een zoektocht gestart. Zijn auto is onbeschadigd teruggevonden op een kruispunt niet ver buiten Banfora, maar de priester en drie andere inzittenden waren verdwenen.

De politie sluit niet uit dat Sanon het slachtoffer is geworden van extremisten. Verschillende radicaalislamitische milities zijn in Burkina Faso actief. Het Afrikaanse land had een reputatie van vreedzaamheid, maar kwam vorig jaar voor het eerst in de Ranglijst Christenvervolging en staat dit jaar op de 32e plaats. De meerderheid van de 21 miljoen Burkinezen is islamitisch, maar de bijna vijf miljoen christenen vormen een grote minderheid in het land.

De aanslagen laten de Rooms-Katholieke Kerk in het land niet onberoerd. In 2019 zijn bij verschillende aanslagen meer dan tien katholieken, onder wie ook priesters, vermoord door moslimradicalen. Vorig jaar nam het dodelijk geweld af, maar groeide het aantal ontvoeringen, bedreigingen en aanslagen tegen christenen.