Rebellen dreigen mensen met een coronabesmetting te doden" />

Rebellen dreigen mensen met een coronabesmetting te doden

ELN Colombia

Rebellen in Colombia hebben gedreigd ieder die besmet is met het coronavirus, dood te schieten. Voorgangers in de door rebellen beheerste gebieden in Colombia luiden de alarmklok.

Hoewel de dreigementen gericht zijn tegen alle Colombianen, zijn vooral christenen in het Zuid-Amerikaanse land doelwit. De voorgangers geven aan dat de rebellen woedend zijn dat kerken onderwijs geven en mensen bemoedigen, omdat zij op die manier het gezag van de rebellen zouden ondermijnen.

Pastor Almirante, een van de predikanten uit de Catatumbo-regio in het noordoosten van het land, zegt: “Mensen zijn niet alleen bang voor de controle en overheersing van de illegale rebellengroepen, maar ze zijn ook bang besmet te raken en dan gedood te worden vanwege hun besmetting.”

Mensenrechtenactivisten in het Nariňo-departement in het zuidwesten van Colombia melden dat een tiener die corona kreeg, is weggejaagd. De dertienjarige jongen uit Cumbitara werd door rebellen met de dood bedreigd en is daarna met zijn ouders verbannen.

Een lokale ex-burgemeester, Tarazona, zei tegen de krant El Tiempo: “De rebellen waarschuwen mensen met de woorden ‘we vermoorden iedereen die besmet is om te voorkomen dat het virus zich verspreidt’.”

Colombia staat op plaats 41 op de Ranglijst Christenvervolging van Open Doors.

Inspiratiemail

Wil je ook graag via de e-mail op de hoogte gehouden worden van komende Open Doors-evenementen en nieuws uit de vervolgde kerk? Schrijf je in en ontvang elke maand de inspiratiemail van Open Doors. 

Deel dit

Gerelateerd nieuws

Mensen op boot in Colombia 9 augustus 2023

Kerkleiders in Colombia ernstig gewond bij aanslag

Twee kerkleiders in Colombia zijn ernstig gewond geraakt bij een schietpartij. De pastors waren het doelwit van een criminele groepering. De twee katholieke voorgangers werden afgelopen maand onder vuur genomen, nadat ze een mis hadden opgedragen in het dorp Esmeralda. Het dorp ligt in het departement Cauca, een streek die als een van de meest gewelddadige in Colombia wordt beschouwd. Misdaadbendes hebben het voorzien op priesters, predikanten en etnische leiders […]

Lees meer
Kerk Bogota 26 april 2023

Colombia wil af van straf op verstoring kerkdiensten

Christenen in Colombia zijn niet gerust over een plan van de regering om de druk op het gevangeniswezen te verlichten. Zo wil de Colombiaanse overheid onder meer het verstoren van kerkdiensten niet langer strafbaar stellen. Ook andere overtredingen die de vrijheid van godsdienst schenden, zouden uit het Wetboek van Strafrecht geschrapt kunnen worden, zo staat in het wetsvoorstel. Er zouden weinig van dit soort overtredingen voorkomen, menen de opstellers. Met […]

Lees meer
Maarten Dees en Stephanie van der Horst 1 februari 2023

Family7 doneert ton aan kindercentrum

De decemberactie van Family7 voor een kindercentrum in Colombia heeft 102.647 euro opgebracht. Het bedrag is deze week symbolisch overhandigd aan Maarten Dees, directeur van Open Doors Nederland. Het centrum biedt een veilige schuilplaats aan kinderen van voorgangers die om hun geloof worden vervolgd en bedreigd. Open Doors steunt dit kindercentrum. Met de actie kan het kindercentrum de opvang en huisvesting uitbreiden.Family7-directeur Stephanie van der Horst, die de kinderen zelf […]

Lees meer
Hand in hand

Schrijf je in voor de

Maande­lijkse inspiratie­mail

Bemoedigende getuigenissen

Laatste nieuws

Inspiratie voor jou

Aanmelden inspiratiemail

Aanhef

Scroll naar boven