Geweld tegen christenen in Burkina Faso neemt fors toe. Al vanaf 2015 vertonen de grafieken een opgaande lijn. Vroeger leefden christenen en moslims in dit land in relatieve harmonie samen, maar militante islamitische groeperingen afkomstig uit het buitenland maken steeds meer de dienst uit.

Afsplitsingen van Al-Qaida pleegden in het afgelopen jaar een reeks aanslagen op overheidsinstellingen en kerken in dit land. Veel christenen kwamen daarbij om het leven, kerken werden verwoest. De grootste uitdaging van de regering is om aan deze terreurbeweging een halt toe te roepen.

Ron van der Spoel vertelde dinsdagavond 15 december in het programma Uitgelicht! Analyse op Family7 over het moeilijke lot van christenen in Burkina Faso.

Om deze video te kunnen bekijken moet je ‘Sociale media en advertenties’-cookies accepteren. Klik hier om jouw cookie-instellingen te wijzigen.

De afgelopen weken heeft Family7 iedere dinsdagavond om 21.30 uur uitgebreid aandacht besteed aan het werk van Open Doors in het televisieprogramma Uitgelicht Analyse.

Eerdere afleveringen gemist? Via de door Family7 aangemaakte YouTube playlist kijk je eerdere afleveringen uit deze serie eenvoudig terug.