Ron van der Spoel over terreur in Burkina Faso" />

Ron van der Spoel over terreur in Burkina Faso

Geweld tegen christenen in Burkina Faso neemt fors toe. Al vanaf 2015 vertonen de grafieken een opgaande lijn. Vroeger leefden christenen en moslims in dit land in relatieve harmonie samen, maar militante islamitische groeperingen afkomstig uit het buitenland maken steeds meer de dienst uit.

Afsplitsingen van Al-Qaida pleegden in het afgelopen jaar een reeks aanslagen op overheidsinstellingen en kerken in dit land. Veel christenen kwamen daarbij om het leven, kerken werden verwoest. De grootste uitdaging van de regering is om aan deze terreurbeweging een halt toe te roepen.

Ron van der Spoel vertelde dinsdagavond 15 december in het programma Uitgelicht! Analyse op Family7 over het moeilijke lot van christenen in Burkina Faso.

De afgelopen weken heeft Family7 iedere dinsdagavond om 21.30 uur uitgebreid aandacht besteed aan het werk van Open Doors in het televisieprogramma Uitgelicht Analyse.

Eerdere afleveringen gemist? Via de door Family7 aangemaakte YouTube playlist kijk je eerdere afleveringen uit deze serie eenvoudig terug.

Inspiratiemail

Wil je ook graag via de e-mail op de hoogte gehouden worden van komende Open Doors-evenementen en nieuws uit de vervolgde kerk? Schrijf je in en ontvang elke maand de inspiratiemail van Open Doors. 

Deel dit

Gerelateerd nieuws

Bromfietsen op het Burkinese platteland 26 februari 2024

Tientallen doden bij aanslagen op kerk en moskee in Burkina Faso

Bij terroristische aanvallen op een kerk en een moskee in het noorden en oosten van Burkina Faso zijn zondag tientallen doden gevallen. Bij de ochtendmis in een katholieke kerk in Essakane, een dorp in het noordoosten, vielen zeker vijftien doden. Het bisdom Dori liet in een verklaring weten dat twaalf kerkgangers op slag dood waren, terwijl drie anderen in het ziekenhuis stierven. Een kerkfunctionaris gaf aan dat de schutters vermoedelijk […]

Lees meer
Christenen in Niger 9 oktober 2023

Jihadisten in Niger geselen christenen

Christenen in de grensregio tussen Niger en Burkina Faso hebben regelmatig te lijden onder geweld van jihadistische groeperingen. In Niger zijn sinds de zomer verschillende kerken gesloten en gelovigen op de vlucht geslagen. Vier gewapende jihadisten overvielen op 13 augustus een kerk in Panpangou tijdens een eredienst. Ze bedreigden de aanwezige kerkgangers met geweren, messen en een zweep. “Hebben jullie niet gehoord dat we christelijke diensten in dit gebied hebben […]

Lees meer
Coupleider Niger met geestelijk leiders 3 augustus 2023

Coupleider Niger spreekt met geestelijk leiders 

De nieuwe junta in Niger heeft ontmoetingen gehad met christelijke en islamitische leiders. Over de inhoud van het overleg is niets bekendgemaakt.   Een week na de coup in het West-Afrikaanse land sprak generaal Abdourahamane Tiani maandag met islamitische geestelijken en een dag later met christelijke kerkleiders. De delegaties werden aangevoerd door respectievelijk sjeik Djibril Hassan Karanta, de voorzitter van de Islamitische Associatie van Niger, en vicaris-generaal Antony.   Bijna alle inwoners […]

Lees meer
Hand in hand

Schrijf je in voor de

Maande­lijkse inspiratie­mail

Bemoedigende getuigenissen

Laatste nieuws

Inspiratie voor jou

Aanmelden inspiratiemail

Aanhef

Scroll naar boven