Suellen Tennyson (83) vrijgelaten door haar ontvoerders

Suellen Tennyson

Zuster Suellen Tennyson (83), die eerder dit jaar werd ontvoerd in het noorden van Burkina Faso, is op 31 aug 2022 vrijgelaten. Dat is bijna vijf maanden nadat gewapende mannen haar meenamen uit de Holy Cross gemeenschap in Yalgo. 

Bisschop Théophile Naré uit het bisdom Kaya kondigde haar vrijlating aan: “Met grote vreugde en dankbaarheid kunnen wij iedereen meedelen dat zuster Suellen Tennysson door haar ontvoerders is vrijgelaten.” Ze bevindt zich op een veilige plaats en verkeert in goede gezondheid. De bisschop kon geen mededeling doen over de voorwaarden van haar vrijlating. Hij sprak zijn dank uit aan iedereen die zich heeft ingezet voor haar vrijlating.   

Zuster Suellen (83) is een Amerikaanse non die sinds oktober 2014 de gemeenschap van Yalgo diende. Op 5 april 2022 drongen gewapende mannen de Holy Cross gemeenschap binnen. Zij brachten allerlei vernielingen aan en ontvoerden daarna zuster Suellen. 

Hoewel er geen details beschikbaar zijn over de gewapende mannen die zuster Suellen ontvoerden, wordt aangenomen dat zij deel uitmaken van een van de islamitische groeperingen die in het noorden actief zijn. Het noorden van Burkina Faso werd het afgelopen jaar geconfronteerd met aanvallen. Uit diverse dorpen in het noorden van het land zijn alle christelijke inwoners gevlucht. 

Eerder dit jaar pleegde het leger een staatsgreep, omdat de toenmalige regering niet optrad tegen de onrust en onveiligheid in het land. De leider van de staatsgreep, luitenant-kolonel Paul-Henri Sandaogo Damiba, is sindsdien beëdigd als nieuwe president.  

Burkina Faso staat op plek 32 op de Ranglijst Christenvervolging.  

Inspiratiemail

Wil je ook graag via de e-mail op de hoogte gehouden worden van komende Open Doors-evenementen en nieuws uit de vervolgde kerk? Schrijf je in en ontvang elke maand de inspiratiemail van Open Doors. 

Deel dit

Gerelateerd nieuws

Bromfietsen op het Burkinese platteland 26 februari 2024

Tientallen doden bij aanslagen op kerk en moskee in Burkina Faso

Bij terroristische aanvallen op een kerk en een moskee in het noorden en oosten van Burkina Faso zijn zondag tientallen doden gevallen. Bij de ochtendmis in een katholieke kerk in Essakane, een dorp in het noordoosten, vielen zeker vijftien doden. Het bisdom Dori liet in een verklaring weten dat twaalf kerkgangers op slag dood waren, terwijl drie anderen in het ziekenhuis stierven. Een kerkfunctionaris gaf aan dat de schutters vermoedelijk […]

Lees meer
Christenen in Niger 9 oktober 2023

Jihadisten in Niger geselen christenen

Christenen in de grensregio tussen Niger en Burkina Faso hebben regelmatig te lijden onder geweld van jihadistische groeperingen. In Niger zijn sinds de zomer verschillende kerken gesloten en gelovigen op de vlucht geslagen. Vier gewapende jihadisten overvielen op 13 augustus een kerk in Panpangou tijdens een eredienst. Ze bedreigden de aanwezige kerkgangers met geweren, messen en een zweep. “Hebben jullie niet gehoord dat we christelijke diensten in dit gebied hebben […]

Lees meer
Coupleider Niger met geestelijk leiders 3 augustus 2023

Coupleider Niger spreekt met geestelijk leiders 

De nieuwe junta in Niger heeft ontmoetingen gehad met christelijke en islamitische leiders. Over de inhoud van het overleg is niets bekendgemaakt.   Een week na de coup in het West-Afrikaanse land sprak generaal Abdourahamane Tiani maandag met islamitische geestelijken en een dag later met christelijke kerkleiders. De delegaties werden aangevoerd door respectievelijk sjeik Djibril Hassan Karanta, de voorzitter van de Islamitische Associatie van Niger, en vicaris-generaal Antony.   Bijna alle inwoners […]

Lees meer
Hand in hand

Schrijf je in voor de

Maande­lijkse inspiratie­mail

Bemoedigende getuigenissen

Laatste nieuws

Inspiratie voor jou

Aanmelden inspiratiemail

Aanhef

Open Doors-dag

zaterdag 19 oktober

Open Doors-dag 2024

Scroll naar boven