Zuster Suellen Tennyson (83), die eerder dit jaar werd ontvoerd in het noorden van Burkina Faso, is op 31 aug 2022 vrijgelaten. Dat is bijna vijf maanden nadat gewapende mannen haar meenamen uit de Holy Cross gemeenschap in Yalgo. 

Bisschop Théophile Naré uit het bisdom Kaya kondigde haar vrijlating aan: “Met grote vreugde en dankbaarheid kunnen wij iedereen meedelen dat zuster Suellen Tennysson door haar ontvoerders is vrijgelaten.” Ze bevindt zich op een veilige plaats en verkeert in goede gezondheid. De bisschop kon geen mededeling doen over de voorwaarden van haar vrijlating. Hij sprak zijn dank uit aan iedereen die zich heeft ingezet voor haar vrijlating.   

Zuster Suellen (83) is een Amerikaanse non die sinds oktober 2014 de gemeenschap van Yalgo diende. Op 5 april 2022 drongen gewapende mannen de Holy Cross gemeenschap binnen. Zij brachten allerlei vernielingen aan en ontvoerden daarna zuster Suellen. 

Hoewel er geen details beschikbaar zijn over de gewapende mannen die zuster Suellen ontvoerden, wordt aangenomen dat zij deel uitmaken van een van de islamitische groeperingen die in het noorden actief zijn. Het noorden van Burkina Faso werd het afgelopen jaar geconfronteerd met aanvallen. Uit diverse dorpen in het noorden van het land zijn alle christelijke inwoners gevlucht. 

Eerder dit jaar pleegde het leger een staatsgreep, omdat de toenmalige regering niet optrad tegen de onrust en onveiligheid in het land. De leider van de staatsgreep, luitenant-kolonel Paul-Henri Sandaogo Damiba, is sindsdien beëdigd als nieuwe president.  

Burkina Faso staat op plek 32 op de Ranglijst Christenvervolging.