Bij een aanval op een kerk in het zuidwesten van Nigeria zijn tientallen doden gevallen. Schutters openden het vuur en gooiden explosieven in de kerk. Volgens onbevestigde berichten zouden er zo’n vijftig mensen gedood zijn bij de aanval.

De bezoekers van de dienst waren bijeengekomen voor Pinksterzondag. Onder de doden zijn vele kinderen. Het gerucht gaat dat de pastor van dienst is ontvoerd.

De staat waar de aanval plaatsvond, Ondo, staat bekend als een van de meest vreedzame regio’s van Nigeria, en ligt in het overwegend christelijke deel van het land.

Pinksteren

Vandaag vieren we Pinksteren, het ontvangen van de Heilige Geest. Open Doors reageert geschokt op het nieuws uit Nigeria.

“Het land gaat door een turbulente tijd. Dit is het zoveelste opeenvolgende treurige nieuws wat we uit Nigeria ontvangen dit jaar”.

Open Doors Directeur Maarten Dees

Het nieuws komt op een dag dat een feest zou moeten zijn voor de kerk: “We herdenken vandaag de komst van de Heilige Geest, en lezen in de bijbel dat dit gelijk gepaard ging met vervolging. De discipelen werden bespot en uitgelachen. Echter is het ook een dag van hoop. Dat we door de Geest verbonden zijn met zijn allen. Laten we voor onze Nigeriaanse broeders en zusters bidden.”