Tientallen doden bij aanslag op kerk in Nigeria

Kerk in Nigeria

Bij een aanval op een kerk in het zuidwesten van Nigeria zijn tientallen doden gevallen. Schutters openden het vuur en gooiden explosieven in de kerk. Volgens onbevestigde berichten zouden er zo’n vijftig mensen gedood zijn bij de aanval.

De bezoekers van de dienst waren bijeengekomen voor Pinksterzondag. Onder de doden zijn vele kinderen. Het gerucht gaat dat de pastor van dienst is ontvoerd.

De staat waar de aanval plaatsvond, Ondo, staat bekend als een van de meest vreedzame regio’s van Nigeria, en ligt in het overwegend christelijke deel van het land.

Pinksteren

Vandaag vieren we Pinksteren, het ontvangen van de Heilige Geest. Open Doors reageert geschokt op het nieuws uit Nigeria.

“Het land gaat door een turbulente tijd. Dit is het zoveelste opeenvolgende treurige nieuws wat we uit Nigeria ontvangen dit jaar”.

Open Doors Directeur Maarten Dees

Het nieuws komt op een dag dat een feest zou moeten zijn voor de kerk: “We herdenken vandaag de komst van de Heilige Geest, en lezen in de bijbel dat dit gelijk gepaard ging met vervolging. De discipelen werden bespot en uitgelachen. Echter is het ook een dag van hoop. Dat we door de Geest verbonden zijn met zijn allen. Laten we voor onze Nigeriaanse broeders en zusters bidden.”

Inspiratiemail

Wil je ook graag via de e-mail op de hoogte gehouden worden van komende Open Doors-evenementen en nieuws uit de vervolgde kerk? Schrijf je in en ontvang elke maand de inspiratiemail van Open Doors. 

Deel dit

Gerelateerd nieuws

Leah Sharibu werd in 2018 van school ontvoerd 19 februari 2024

Ontvoerde Leah inspireert nog steeds

Zes jaar geleden werd Leah Sharibu, een 14-jarig plattelandsmeisje in Nigeria, ontvoerd van school. Omdat ze haar christelijke geloof niet opgaf, kwam ze nooit vrij. Vriendinnen vertellen hoe Leah’s standvastigheid hen bemoedigd heeft. En hoe ze hopen dat ze haar op een dag zullen weerzien. Leah was een van de meer dan honderd meisjes die op 19 februari 2018 van hun school werden ontvoerd door de terreurbeweging Boko Haram. Tragisch […]

Lees meer
Pastor Zachariah in Nigeria zit bij verwoeste woningen 17 januari 2024

Nieuwe Ranglijst Christenvervolging

Meer en heviger geweld tegen christenen, vooral in Afrika. Dat is in het kort de boodschap van de nieuwe Ranglijst Christenvervolging die Open Doors vandaag internationaal heeft gepubliceerd. Christenen wereldwijd krijgen steeds meer fysiek geweld te verduren. Vooral het aantal aanvallen op kerken, winkels en huizen van christenen neemt enorm toe, in vergelijking met eerdere jaren. De werkelijke aantallen liggen waarschijnlijk nog veel hoger, vreest Open Doors bij de presentatie […]

Lees meer
Met een vredesmars protesteren Nigeriaanse christenen tegen reeks aanslagen in Plateau State. 9 januari 2024

Christenen Nigeria protesteren met vredesmars tegen terreur

Met een vredesmars protesteerden prominente kerkleiders en de koepelorganisatie Christian Association of Nigeria (CAN) maandag tegen de reeks bloedige aanslagen op christelijke gemeenschappen in de deelstaat Plateau. De Nigeriaanse kerk roept christenen wereldwijd op te bidden voor vrede en recht in hun land. Veel deelnemers voerden in de straten van regiohoofstad Jos spandoeken en protestborden mee met teksten als ‘we kunnen niet eens in vrede rouwen’ en ‘kom ons te […]

Lees meer
Hand in hand

Schrijf je in voor de

Maande­lijkse inspiratie­mail

Bemoedigende getuigenissen

Laatste nieuws

Inspiratie voor jou

Aanmelden inspiratiemail

Scroll naar boven