Tientallen doden bij aanslag op kerk in Nigeria

Kerk in Nigeria

Bij een aanval op een kerk in het zuidwesten van Nigeria zijn tientallen doden gevallen. Schutters openden het vuur en gooiden explosieven in de kerk. Volgens onbevestigde berichten zouden er zo’n vijftig mensen gedood zijn bij de aanval.

De bezoekers van de dienst waren bijeengekomen voor Pinksterzondag. Onder de doden zijn vele kinderen. Het gerucht gaat dat de pastor van dienst is ontvoerd.

De staat waar de aanval plaatsvond, Ondo, staat bekend als een van de meest vreedzame regio’s van Nigeria, en ligt in het overwegend christelijke deel van het land.

Pinksteren

Vandaag vieren we Pinksteren, het ontvangen van de Heilige Geest. Open Doors reageert geschokt op het nieuws uit Nigeria.

“Het land gaat door een turbulente tijd. Dit is het zoveelste opeenvolgende treurige nieuws wat we uit Nigeria ontvangen dit jaar”.

Open Doors Directeur Maarten Dees

Het nieuws komt op een dag dat een feest zou moeten zijn voor de kerk: “We herdenken vandaag de komst van de Heilige Geest, en lezen in de bijbel dat dit gelijk gepaard ging met vervolging. De discipelen werden bespot en uitgelachen. Echter is het ook een dag van hoop. Dat we door de Geest verbonden zijn met zijn allen. Laten we voor onze Nigeriaanse broeders en zusters bidden.”

Inspiratiemail

Wil je ook graag via de e-mail op de hoogte gehouden worden van komende Open Doors-evenementen en nieuws uit de vervolgde kerk? Schrijf je in en ontvang elke maand de inspiratiemail van Open Doors. 

Deel dit

Gerelateerd nieuws

Leah Sharibu als 14-jarig meisje (in 2018). 14 mei 2024

‘Ontvoerde Leah Sharibu heeft twee kinderen’

Leah Sharibu lijkt op haar 20e verjaardag vergeten. Sinds haar ontvoering in 2018 is er weinig over haar gehoord. Haar geloof heeft ze niet opgegeven.

Lees meer
Dagelijks leven in een dorp in Centraal Nigeria 8 maart 2024

Honderden schoolkinderen ontvoerd in Nigeria

Twee massa-ontvoeringen binnen een week verbijsteren Nigeria. Ontvoeringen zijn lucratief en christenen voelen zich extra kwetsbaar.

Lees meer
Leah Sharibu werd in 2018 van school ontvoerd 19 februari 2024

Ontvoerde Leah inspireert nog steeds

Zes jaar geleden werd Leah Sharibu, een 14-jarig plattelandsmeisje in Nigeria, ontvoerd van school. Omdat ze haar christelijke geloof niet opgaf, kwam ze nooit vrij. Vriendinnen vertellen hoe Leah’s standvastigheid hen bemoedigd heeft. En hoe ze hopen dat ze haar op een dag zullen weerzien. Leah was een van de meer dan honderd meisjes die op 19 februari 2018 van hun school werden ontvoerd door de terreurbeweging Boko Haram. Tragisch […]

Lees meer
Hand in hand

Schrijf je in voor de

Maande­lijkse inspiratie­mail

Bemoedigende getuigenissen

Laatste nieuws

Inspiratie voor jou

Aanmelden inspiratiemail

Aanhef

Open Doors-dag

zaterdag 19 oktober

Open Doors-dag 2024

Scroll naar boven