Hoe is het om bij Open Doors te werken?

Weten hoe het is om bij Open Doors te werken? Drie collega’s vertellen graag waarom ze zich inzetten voor de vervolgde kerk. Nu al enthousiast? Kijk dan snel voor welke vacatures we nog mensen zoeken!  

Pieter-Frankema,-relatiemanager-stichtingen-en-bedrijven

Pieter Frankema, relatiemanager stichtingen en bedrijven

Geraakt door vervolging

“De verhalen over christenvervolging en het werk van Open Doors kende ik al heel lang. Maar ik werd echt geraakt toen ik in de zomer van 2022 voor een Muskathlon met Open Doors naar Irak mocht reizen.

Door de persoonlijke getuigenissen die ik daar hoorde over hoe moeilijk het soms is om als christen staande te blijven, ontstond het verlangen om mij in te zetten voor het werk van Open Doors. Dat werd in de functie van relatiemanager. Hoe mooi is het om op die manier mijn vervolgde broers en zussen tot steun te mogen zijn!” 

Meer dan werk alleen

Esther online marketeer

“Als medewerker van Open Doors vind ik het bijzonder om elke dag naar mijn werk te gaan met een duidelijk doel: het versterken van onze broers en zussen die vervolgd worden vanwege hun geloof. Dat doe ik hoofdzakelijk door verhalen uit de vervolgde kerk te delen via social media. Door het werk dat ik met mijn collega’s doe, weten vervolgde christenen over de hele wereld dat ze er niet alleen voor staan. We mogen de missie van Anne van der Bijl voortzetten.

De onderlinge samenwerking met collega’s meer dan gericht op werk alleen. We voeren veel persoonlijke gesprekken en er is altijd wel een activiteit waar je elkaar op een ontspannen of juist sportieve manier beter leert kennen. Bijvoorbeeld tijdens teamuitjes of als je samen de stand bemand op een evenement, zoals Opwekking, New Wine of de Open Doors-dag.” 

Rachel,-medewerker-Front-Office-&-Reizen

Rachel, medewerker Front Office & Reizen

‘Dit houdt mijn geloof levend’

“Ik had een baan in de zorg. Waarom ik daarmee ben gestopt? Omdat ik bij Open Doors wilde werken! Mijn moeder werkte bij Open Doors International. Als kind groeide ik op met besef van een vervolgde kerk en hoorde ik regelmatig over Open Doors.

Zo’n drie jaar geleden ontstond tijdens een periode waarin ik een Bijbelschool deed in Australië het verlangen om zelf ook voor de vervolgde kerk te gaan werken. Wat ik in de Bijbel las over vervolging, sprak steeds meer tot me. Ik wilde daar iets mee doen. En nu werk ik in drie verschillende functies: op de Front Office, afdeling Reizen en als aanspreekpunt voor internationale sprekers.

Juist die afwisseling maakt het zo leuk voor mij. Ik heb contact met mensen uit de achterban, vrijwilligers en collega’s. Dit is een hele mooie plek om God te dienen. Open Doors is een mooie organisatie waarin je met elkaar deelt dat het geloof in Christus je drijfveer is. Dit werk houdt mijn geloof levend.”

Vrouw vrolijk aan het klappen

Kernwaarden

Werken bij Open Doors is meer dan ‘zomaar’ een baan. Het werk dat nu wereldwijd meer dan 1.400 medewerkers doen om vervolgde christenen te ondersteunen, komt voort uit wat één man in 1955 begon: Anne van der Bijl. In Nederland werd Johan Companjen zijn rechterhand en in de Verenigde Staten kreeg hij ondersteuning van Sealy Yates. In Zuid-Afrika stond Deryck Stone aan de wieg van het werk van Open Doors. Gezamenlijk […]

Lees meer
Rebecca zit in de auto

De missie van Open Doors

Open Doors staat daadkrachtig en onbeschaamd op om vervolgde christenen te versterken en hen te laten weten dat ze onderdeel zijn van het wereldwijde Lichaam van Christus. Christenen die worden gediscrimineerd, mishandeld of achter de tralies zitten omdat ze Jezus Christus volgen, mogen nooit alleen staan. Hier werkt Open Doors al bijna 70 jaar aan. Met hulp van vele bidders, donateurs, sprekers, reizigers en vrijwilligers. Mensen zoals jij.   Zo werkt […]

Lees meer
Open Doors werknemers in overleg

Kom werken bij Open Doors

Wil jij de vervolgde kerk steunen met je talent? Of het nu is in een betaalde functie, vrijwilligerswerk of stage: jouw inzet is waardevol voor vervolgde christenen. In je werk bij Open Doors geef je handen en voeten aan je geloof en raak je betrokken bij het wereldwijde Lichaam van Christus. Je inspireert mensen om betrokken te zijn bij de vervolgde kerk door bijvoorbeeld content te creëren voor de website […]

Bekijk de vacatures
Anne van der Bijl in zijn auto met Gods smokkelaar
Scroll naar boven