Reizen met Open Doors

 • 01. Waarom reist Open Doors naar de vervolgde kerk?

  Onze aanwezigheid wordt door onze vervolgde broers en zussen als erg bemoedigend ervaren. Zowel wij als zij worden bemoedigd in het geloof. Zelfs als we alleen het land kunnen bezoeken om er te bidden, helpt het ons om een beeld te krijgen van de context waarin de christenen leven. Dat versterkt dan weer onze binding met de vervolgde kerk en inspireert ons om thuis meer te bidden.

 • 02. Hoe kan ik me aanmelden voor een reis?

  Dit kan via het aanmeldingsformulier [link nog invoegen] op de website. In principe ontvang je binnen een week een reactie van ons met de specifieke data, de kosten van je reis en de hoogte van het inschrijfgeld (ongeveer tien procent van het totaalbedrag).

 • 03. Hoe weet ik dat mijn aanmelding definitief is?

  De inschrijving is definitief als jouw inschrijfgeld bij ons binnen is en wij een positieve reactie van jouw referentie hebben ontvangen. Omdat we voor elke reis toestemming moeten krijgen van de overheid van de reisbestemming, is elke reis onder voorbehoud.

 • 04. Kan ik een optie nemen op een reis?

  Ja, het is mogelijk om kosteloos een optie te nemen op een reis. Wij houden dan twee weken lang een plaats voor je vrij. Neem hiervoor contact met ons op.

 • 05. Staan al jullie reizen op de website vermeld?

  Nee. Naast de reizen die je op deze pagina vindt, maken we ook gebeds- en ontmoetingsreizen naar diverse andere landen. Vanwege de veiligheidsrisico’s noemen we deze landen echter niet bij naam en toenaam. Wil je weten waar we nog meer naartoe reizen? Of heb je al interesse in zo’n reis? Neem dan contact met ons op.

 • 06. Hoe groot is de groep waarmee ik op reis ga?

  De groepsgrootte verschilt van ongeveer tien tot twintig personen. Het staat Open Doors vrij om te bepalen hoe de samenstelling van een groep is. Hierdoor willen we ervoor zorgen dat de reis goed tot zijn recht komt voor zowel het veld als de reizigers.

 • 07. Kan ik kort voor vertrek nog een reis boeken?

  Als er nog een plaats vrij is, is dit meestal nog wel mogelijk. Omdat de kosten voor een ticket hoger kunnen zijn, vraagt Open Doors mogelijk een extra vergoeding naast de reissom. Uiteraard gebeurt dit in overleg met de reiziger.

 • 08. Is eten en drinken bij de reis inbegrepen?

  De meeste reizen zijn op basis van halfpension. Voor de drankjes, lunches en fooien komt er gemiddeld zo’n honderdvijftig euro per reiziger bij. Per reis staat duidelijk vermeld wat wel of niet is inbegrepen.

 • 09. Hoe oud moet ik zijn om mee op reis te kunnen?

  Wij hanteren een minimumleeftijd van 18 jaar en een maximumleeftijd van 72 jaar. De jongerenreizen zijn toegankelijk voor jongeren tussen de 18 en 25 jaar.

 • 10. Welke eisen stellen jullie aan een reiziger wat betreft lichamelijke conditie?

  De fysieke inspanning verschilt per reis, maar over het algemeen geldt dat voor alle reizen een goede conditie en gezondheid nodig is. Voor sommige reizen zijn vaccinaties nodig. Neem daarover tijdig contact op met de huisarts of de GGD.

 • 11. Welke eisen stellen jullie aan een reiziger wat betreft geestelijke conditie?

  Onze reizen zijn toegankelijk voor iedereen die het verlangen heeft om vervolgde christenen te ontmoeten en/of te bemoedigen. Daarbij maakt het niet uit wat je eigen christelijke achtergrond is. We vinden het wel belangrijk dat je een levend, christelijk geloof hebt. Verder vinden we het belangrijk dat je ‘FAT’ bent: Flexible, Adaptable en Teachable (flexibel, met aanpassingsvermogen en bereid om te leren).

 • 12. Is het belangrijk om goed Engels te kunnen spreken?

  Voor de reizen waar ontmoetingen onderdeel zijn van het programma is het noodzakelijk dat reizigers de Engelse taal (enigszins) beheersen. Lokale christenen spreken vaak Engels en het is niet vanzelfsprekend dat de gesprekken naar het Nederlands worden vertaald.

 • 13. Hoe ziet het programma van een reis er uit?

  De tekst op onze website en in de reisgids geeft een indicatie van het beoogde programma. Op de voorbereidingsdag of -avond is het programma meestal bekend. Door omstandigheden treden er echter soms veranderingen in het reisschema op. Het kan gebeuren dat het vanwege de veiligheid niet mogelijk is om lokale christenen te ontmoeten. Voor elke reis staan er toeristische activiteiten gepland. Dit is nodig om een visum voor het land te kunnen krijgen. Maar gebed en het (waar mogelijk) ontmoeten van christenen staan centraal tijdens de reis.

 • 14. Is het wel veilig om te reizen naar landen waar christenvervolging is?

  In geen geval willen we jou, de lokale christenen of het werk van Open Doors in gevaar brengen. Daarom gaan we uiterst voorzichtig te werk en ontvang je op de voorbereidingsdag of -avond uitgebreide veiligheidsinstructies.

 • 15. Wordt er tijdens een reis rekening gehouden met de zondagsrust?

  We proberen zoveel mogelijk om op zondag niet te reizen, maar helaas kunnen we dit niet garanderen. Hierin rekenen we op de flexibiliteit van onze reizigers.

 • 16. Waarom kan ik niet precies zien wanneer mijn reis plaatsvindt?

  Uit veiligheidsoverwegingen delen we in onze uitingen niet alle details van onze reizen. Nadat je je hebt aangemeld voor een reis, word je volledig geïnformeerd over de datum en ontvang je verdere informatie.

 • 17. Moet ik zelf een verzekering afsluiten?

  Het is verplicht om zelf een reisverzekering (met werelddekking, repatriëring en medische dekking) af te sluiten als je met Open Doors op reis gaat. Een annuleringsverzekering is niet verplicht, maar als je deze wil afsluiten, kan dat uitsluitend binnen een week nadat je een bevestiging van deelname van ons hebt ontvangen. Het is niet mogelijk om een reis- of annuleringsverzekering via Open Doors af te sluiten.

 • 18. Wat doen jullie aan klimaatcompensatie?

  Klimaatcompensatie houdt in dat de CO2-uitstoot die jij veroorzaakt als je gaat vliegen, ergens anders wordt gecompenseerd. De organisaties die ons helpen bij het organiseren van onze reizen, zijn bijna allemaal deelnemer van GreenSeat. Een kleine toeslag (een tot twee procent van de ticketprijs) wordt geïnvesteerd in bijvoorbeeld windparken om zo jouw CO2-uitstoot te compenseren. Dit zit al bij de reissom inbegrepen.

 • 19. Kan ik een eenpersoonskamer krijgen?

  In principe moedigen we iedereen aan om een kamer te delen met een andere reiziger. Wij zien dat dit positieve invloed heeft op het groepsproces. Het is wel mogelijk om voor een meerprijs een eenpersoonskamer te boeken. De prijs hiervoor verschilt per land.

 • 20. Mijn vraag staat er niet tussen, waar kan ik die stellen?

  We helpen je graag verder! Stel je vraag op onze contactpagina.

 • 21. Welke invloed heeft het coronavirus op reizen met Open Doors?

  Het coronavirus zorgt voor een enorme ontregeling van ons leven. Ook de Open Doors-reizen worden erdoor geraakt. Helaas hebben we alle reizen in 2020 moeten annuleren. Meer vragen over de impact van corona op onze reizen? Onze antwoorden delen we graag met je.