Kerken vragen jouw gebed en steun

Wat een hartverscheurende beelden uit Turkije en Syrië! Al zeker duizenden doden na twee allesverwoestende aardbevingen. Onze lokale partners vragen dringend om gebed. “Bid voor hen die lijden onder de gevolgen van de aardbevingen.”

Kerken zijn de lokale Centers of Hope en doen alles wat ze kunnen om hulp te bieden. Iedereen is welkom voor voedsel, kleding en onderdak. Zowel noodhulp als langetermijnhulp is ontzettend hard nodig om alle slachtoffers van de aardbeving te helpen.

Ten minste zestien kerken in Noord-Syrië bieden nachtelijk onderdak aan voor meer dan 7.000 overlevenden van de aardbevingsramp. Het totale dodental is al opgelopen tot een schrikbarende 33.000, en niet uitgesloten is dat het aantal nog flink stijgt. Hulpverlener Leyla Samar* werkt voor een lokale partner van Open Doors in Syrië. Ze vertelt ons dat de koude winter zorgt voor extra problemen. “In Aleppo zakt de temperatuur ’s nachts tot onder het vriespunt”, zegt Leyla. Veel mensen zoeken daarom een warm onderdak bij kerken in de buurt.

Help nu de slachtoffers die álles zijn verloren

  • Met 90 euro ontvangen drie gezinnen in het rampgebied noodzakelijke medische hulp.
  • Voor 50 euro ontvangt een gezin een set warme winterkleren om zich te beschermen tegen de kou.
  • Met 35 euro help je een gezin met een voedselpakket voor ongeveer een maand.
  • Met 90 euro ontvangen drie gezinnen in het rampgebied noodzakelijke medische hulp.
  • Voor 50 euro ontvangt een gezin een set warme winterkleren om zich te beschermen tegen de kou.
  • Met 35 euro help je een gezin met een voedselpakket voor ongeveer een maand.
       

Disclaimer: mocht er voor deze noodhulpactie meer ontvangen worden dan nodig is, zal het overige besteed worden aan onze overige projecten in de regio in het kader van wederopbouw en ondersteunen van de kerken op langere termijn.

Het is hartverwarmend om te zien hoe de wereldgemeenschap de krachten bundelt en er wereldwijd zoveel hulp voor de slachtoffers op gang komt. Bid alsjeblieft mee voor onze broers en zussen in Turkije en Syrië. Bedankt dat jij naast hen staat, te midden van deze onvoorstelbare nood.

Bid mee voor slachtoffers in Turkije en Syrië

  • Bid voor de gezinnen die door de aardbeving getroffen zijn. Familieleden worden vermist en hun huizen zijn verwoest.
  • Kerken in Turkije en Syrië doen alles wat ze kunnen om hulp te bieden. Bid dat Jezus’ liefde en kracht door de praktische hulp zichtbaar wordt.
  • Bid om bescherming voor alle lokale partners die noodhulp bieden.

Gebed is onmisbaar. Bid je mee voor onze broers en zussen in Turkije en Syrië?  

Logo Cvandaag.nl
Actie in samenwerking met Cvandaag.