Aanslagen Boko Haram verergeren coronacrisis in Kameroen" />

Aanslagen Boko Haram verergeren coronacrisis in Kameroen

Kameroen

De coronacrisis maakt christenen in Kameroen extra kwetsbaar voor aanslagen van Boko Haram. De radicaal-islamitische beweging uit Nigeria voert steeds vaker aanvallen uit in buurlanden.

Kameroen is vooralsnog het zwaarst getroffen door het coronavirus ten opzichte van andere landen in de regio. Bijna 850 Kameroeners zijn besmet met het virus en zeker twaalf mensen zijn overleden. Lokale christenen vrezen dat de aanslagen van Boko Haram het risico op verspreiding van het virus groter maakt, omdat veel dorpsbewoners hun huizen zijn ontvlucht en onder miserabele omstandigheden in de heuvels leven.

Boko Haram heeft in het afgelopen halfjaar meerdere aanslagen uitgevoerd in het afgelegen noorden van Kameroen. In het dorp Kassa vermoordden zij enkele inwoners, staken ongeveer honderd huizen in brand en plunderden voedsel en bezittingen van de merendeels christelijke bevolking.

Een Open Doors-medewerker die het gebied onlangs bezocht, hoorde dat ook predikanten doelwit zijn. “Ik ben genoemd onder degenen die Boko Haram de volgende keer te pakken wil nemen”, vertelde een voorganger. “Bid voor mij dat de Here God mij de kracht zal geven om kalm en sterk te blijven.”

De hulpverlener trof ook de 9-jarige Gwoda aan, die alleen thuis was, bezig om spullen in te pakken om naar een provisorisch tentenkamp in de heuvels te vluchten. Zijn vader Moche Wadawa (52) werd bij de laatste aanval van Boko Haram vermoord.Gwoda
De 9-jarige GwodaBid dat het risico op verspreiding van het coronavirus in Kameroen beperkt zal blijven. Wil je elke dag een gebedspunt ontvangen? Abonneer je dan op ons YouTube-kanaal en bekijk de gebedsvlog ‘Eén kerk, één familie’.

Inspiratiemail

Wil je ook graag via de e-mail op de hoogte gehouden worden van komende Open Doors-evenementen en nieuws uit de vervolgde kerk? Schrijf je in en ontvang elke maand de inspiratiemail van Open Doors. 

Deel dit

Gerelateerd nieuws

Inwoners van Lambram nemen de schade op na de aanval van Boko Haram. 19 maart 2024

Boko Haram doodt vader van vijf kinderen in Kameroen

Aanslagen van Boko Haram jagen de bevolking in Noord-Kameroen schrik aan. Het bloedige geweld blijft echter vrijwel onopgemerkt door de wereldgemeenschap.

Lees meer
Met een vredesmars protesteren Nigeriaanse christenen tegen reeks aanslagen in Plateau State. 9 januari 2024

Christenen Nigeria protesteren met vredesmars tegen terreur

Met een vredesmars protesteerden prominente kerkleiders en de koepelorganisatie Christian Association of Nigeria (CAN) maandag tegen de reeks bloedige aanslagen op christelijke gemeenschappen in de deelstaat Plateau. De Nigeriaanse kerk roept christenen wereldwijd op te bidden voor vrede en recht in hun land. Veel deelnemers voerden in de straten van regiohoofstad Jos spandoeken en protestborden mee met teksten als ‘we kunnen niet eens in vrede rouwen’ en ‘kom ons te […]

Lees meer
Vrouw uit Kameroen 30 maart 2023

Tientallen christenen vermoord en ontvoerd in Nigeria en Kameroen

Fulani-islamisten hebben 27 christenen vermoord bij twee aanslagen in Kaduna, een provincie in Nigeria. In buurland Kameroen zijn christenen ontvoerd. Dat hebben plaatselijke bronnen gemeld. Zeventien christenen werden op vrijdag 10 maart gedood in het dorp Ungwan Wakili. Vier dagen later werden nog eens tien christenen in Langson door Fulani-extremisten vermoord. In Kaduna vond eind december ook al een bloedige aanval op christenen plaats. In de dorpen Malagum, Kamuru-Ikulu en […]

Lees meer
Hand in hand

Schrijf je in voor de

Maande­lijkse inspiratie­mail

Bemoedigende getuigenissen

Laatste nieuws

Inspiratie voor jou

Aanmelden inspiratiemail

Aanhef

Scroll naar boven