Asia Bibi wil misschien verhuizen naar Europa" />

Asia Bibi wil misschien verhuizen naar Europa

Asia en Bibi

Canada – Asia Bibi is in Frankrijk voor promotie van haar boek ‘Eindelijk Vrij’. Tijdens haar bezoek vertelde ze dat ze Canada wil verruilen voor Europa.

CIP.nl schrijft: “Na een lange en zware periode in de Pakistaanse gevangenis, vluchtte Asia Bibi naar Canada. Na haar vrijspraak was het in haar thuisland niet langer veilig. Bovendien woonde haar gezin daar al. Ze is echter niet van plan om daar te blijven, zo vertelt ze in gesprek met het Franse medium La Croix.

De christin, die het symbool werd van christenvervolging in Pakistan, is namelijk van plan om politiek asiel aan te vragen in Frankrijk. De plaats die ze in Canada kreeg aangeboden was tijdelijk blijkt nu, waardoor het gezin op zoek moet naar een nieuwe verblijfplaats. Bibi stelt dat de Europese Unie wellicht de beste plaats voor hen is om te wonen. Op dit moment is ze in Frankrijk, waar ze het ereburgerschap van Parijs krijgt uitgereikt.”

In het ND staat dat Asia Bibi lichamelijk nog moet herstellen van haar gevangenschap. Ze wil zich gaan inzetten voor de vrijlating van vervolgde christenen in Pakistan.

BEELD: François Thomas / Editions du Rocher

Inspiratiemail

Wil je ook graag via de e-mail op de hoogte gehouden worden van komende Open Doors-evenementen en nieuws uit de vervolgde kerk? Schrijf je in en ontvang elke maand de inspiratiemail van Open Doors. 

Deel dit

Gerelateerd nieuws

Kerk in Jaranwala 21 augustus 2023

Sfeer in Jaranwala blijft gespannen​​​​​​​

In de Pakistaanse stad Jaranwala blijft de situatie gespannen, nadat vorige week een woedende menigte ruim twintig kerken en tientallen woningen in een christelijke wijk had vernield. De onrust brak uit na beschuldigingen over ontheiliging van de Koran door christenen. De autoriteiten in de provincie Punjab nemen de zaak hoog op, na felle protesten in in binnen- en buitenland. De belangrijkste aanstichters van het geweld zouden zijn opgepakt en de […]

Lees meer
Verwoeste kerk in Pakistan 18 augustus 2023

Pakistaanse christenen smeken om gebed en gerechtigheid 

Christenen in Pakistan vragen dringend om gebed voor hun veiligheid. Een woedende menigte stak woensdag in de stad Jaranwala kerken in brand en verwoestte huizen van christenen. Het volksgericht volgde na geruchten over godslastering: christenen zouden een Koran hebben ontheiligd door die in brand te steken.  Volgens media  en mensenrechtengroeperingen zijn ten minste twintig kerken aangevallen. Honderden extremistische moslims bestormden kerkgebouwen, vernielden het interieur, Bijbels en kruizen en stichtten brand. Ook […]

Lees meer
Mensen lopen door het water 19 september 2022

Pakistan: Verwoestende overstromingen storten land in verdere onzekerheid 

Pakistan ondergaat een natuurramp. Een derde van het land staat onder water. Door een heftig regenseizoen in combinatie met het smelten van de gletsjers, breken de dijken langs de westelijke grens van het land. Het land heeft daarnaast te maken met een kwakkelende economie, een golf van geweld en politieke instabiliteit. Christenen in Pakistan worden vaak verwaarloosd en vervolgd vanwege hun geloof. Onze broeders en zusters, die al een moeilijk […]

Lees meer
Hand in hand

Schrijf je in voor de

Maande­lijkse inspiratie­mail

Bemoedigende getuigenissen

Laatste nieuws

Inspiratie voor jou

Aanmelden inspiratiemail

Aanhef

Scroll naar boven