Ontvoerd meisje in Pakistan spreekt gedwongen bekering tegen" />

Ontvoerd meisje in Pakistan spreekt gedwongen bekering tegen

Karachi – Het ontvoerde Pakistaanse meisje Arzoo Raja heeft gezegd dat zij zich uit vrije wil tot de islam heeft bekeerd en vrijwillig met haar moslimbuurman is getrouwd. Zij deed dat donderdag tijdens een hoorzitting in Karachi, waarbij zij de islamitische geloofsbelijdenis uitsprak.

Arzoo werd half oktober in Karachi op straat ontvoerd terwijl ze aan het spelen was. Ze werd gedwongen te trouwen met haar 44-jarige moslimbuurman, die later door de politie is opgepakt. Hij beweert dat zij achttien jaar zou zijn. Arzoos ouders kregen tot hun verbijstering te horen dat hun dochter zich vrijwillig zou hebben bekeerd tot de islam.

Opvanghuis

Twee weken na de ontvoering kwam de zaak voor het gerechtshof dat oordeelde dat het huwelijk van de tiener met de islamitische buurman geldig was. De rechter liet achter gesloten deuren het meisje een verklaring afleggen ten gunste van de buurman. Het hooggerechtshof van de provincie Sindh draaide dat vonnis terug en liet het meisje in een opvanghuis plaatsen.

Massaal protest

De kwestie verhit de gemoederen in Pakistan.  Veel christenen zijn massaal de straat opgegaan om te protesteren. Volgens hen is het meisje gedrogeerd. “Haar manier van reageren, antwoorden en gedragingen zijn van iemand die is gehersenspoeld”, zegt een christelijke leider.

Ook mensenrechtenactivisten zetten vraagtekens bij de uitlatingen van Arzoo. Zij wijzen op filmpjes op internet waar de hevig ontdane moeder van Arzoo benadrukt dat haar dochter nog maar dertien jaar is. Arzoos vader zegt dat documenten die stellen dat zijn dochter achttien jaar zou zijn, zijn vervalst. Het gerechtshof heeft deze week een medisch onderzoek naar de leeftijd van de tiener gelast.

Bron: WION

Geen kindhuwelijken meer

Officieel is het in Pakistan verboden te trouwen met een meisje onder de zestien jaar. De praktijk toont een andere werkelijkheid. De gouverneur van de provincie Sindh, Imran Ismail, beloofde dat de zaak volgens de wet wordt opgelost. Maar het afleggen van de islamitische belijdenis betekent feitelijk dat iemand voor het leven moslim is.

Bid voor Pakistan

Pakistaanse christenen vragen om gebed voor Arzoo en haar familie. “Arzoo stamt uit de derde generatie van een familie van christenen”, zegt een christelijke bron die verder niet bij naam genoemd wil worden. “Ze is een van de vele meisjes die jaarlijks worden ontvoerd in Pakistan en onder dwang van religie moeten veranderen. Wij willen wettelijke bescherming tegen dit soort praktijken.”

“Het is onze oprechte wens om gerechtigheid in dit land te zien”, aldus de bron. “Pakistaanse christenen houden van hun land. Wij hopen dat rechters in dit land erop toezien dat kindhuwelijken niet meer voorkomen.”

Een Pakistaanse kerkleider sprak zijn dankbaarheid uit naar iedereen in en buiten Pakistan die zijn stem verheft tegen dit onrecht en voor de vrijheid van Arzoo. “We zijn dankbaar aan onze broers en zussen overal op de wereld die zich nu openlijk uitspreken. We vragen jullie om te blijven bidden voor Arzoo en haar familie.” Behalve om voorbede voor Arzoo, roepen Pakistaanse christenen ook op om te bidden voor het Pakistaanse gerechtshof die de zaak op dit moment onderzoekt. “Voor christenen in Pakistan is dit een traumatische ervaring.”

Pakistan staat op plek 5 van de Ranglijst Christenvervolging.

Inspiratiemail

Wil je ook graag via de e-mail op de hoogte gehouden worden van komende Open Doors-evenementen en nieuws uit de vervolgde kerk? Schrijf je in en ontvang elke maand de inspiratiemail van Open Doors. 

Deel dit

Gerelateerd nieuws

Kerk in Jaranwala 21 augustus 2023

Sfeer in Jaranwala blijft gespannen​​​​​​​

In de Pakistaanse stad Jaranwala blijft de situatie gespannen, nadat vorige week een woedende menigte ruim twintig kerken en tientallen woningen in een christelijke wijk had vernield. De onrust brak uit na beschuldigingen over ontheiliging van de Koran door christenen. De autoriteiten in de provincie Punjab nemen de zaak hoog op, na felle protesten in in binnen- en buitenland. De belangrijkste aanstichters van het geweld zouden zijn opgepakt en de […]

Lees meer
Verwoeste kerk in Pakistan 18 augustus 2023

Pakistaanse christenen smeken om gebed en gerechtigheid 

Christenen in Pakistan vragen dringend om gebed voor hun veiligheid. Een woedende menigte stak woensdag in de stad Jaranwala kerken in brand en verwoestte huizen van christenen. Het volksgericht volgde na geruchten over godslastering: christenen zouden een Koran hebben ontheiligd door die in brand te steken.  Volgens media  en mensenrechtengroeperingen zijn ten minste twintig kerken aangevallen. Honderden extremistische moslims bestormden kerkgebouwen, vernielden het interieur, Bijbels en kruizen en stichtten brand. Ook […]

Lees meer
Mensen lopen door het water 19 september 2022

Pakistan: Verwoestende overstromingen storten land in verdere onzekerheid 

Pakistan ondergaat een natuurramp. Een derde van het land staat onder water. Door een heftig regenseizoen in combinatie met het smelten van de gletsjers, breken de dijken langs de westelijke grens van het land. Het land heeft daarnaast te maken met een kwakkelende economie, een golf van geweld en politieke instabiliteit. Christenen in Pakistan worden vaak verwaarloosd en vervolgd vanwege hun geloof. Onze broeders en zusters, die al een moeilijk […]

Lees meer
Hand in hand

Schrijf je in voor de

Maande­lijkse inspiratie­mail

Bemoedigende getuigenissen

Laatste nieuws

Inspiratie voor jou

Aanmelden inspiratiemail

Aanhef

Scroll naar boven