Persoonlijk contact via het computerscherm in Noord-Afrika" />

Persoonlijk contact via het computerscherm in Noord-Afrika

Kabil

Kabil* is een bijbelleraar en trainer die namens Open Doors de verschillende trainers in kerken in Noord-Afrika onderwijst hoe zij in hun kerken discipelschapstraining kunnen geven. Tot voor kort reisde hij langs de kerken, maar door het coronavirus werkt hij nu online.

Eerder dit jaar vertelde hij aan een medewerker over de vervolging van christenen in zijn land in Noord-Afrika. Kabil: “De autoriteiten kunnen onze gebouwen sluiten, maar de kerk blijft bestaan, want wij zijn de kerk”. Toen wist hij niet dat de kerken moesten sluiten om een virus. Maar uit zijn woorden blijkt dat de kerk moedig is door de crisis heen. Om zich heen proeft hij paniek vanwege het virus en de economische crisis, maar zijn werk bloeit.

“Door de crisis is mijn bediening erg veranderd. We kunnen niet reizen, elkaar niet ontmoeten, geen groepsbijeenkomsten houden en geen gezellige momenten met elkaar beleven. Maar we kunnen ook voordeel halen uit deze tijd.”

Kabil legt uit welk voordeel hij ontdekte. “Samen met de dertig trainers in de verschillende kerken in het land heb ik contact gelegd via social media. Sinds maart werk ik nu online vanuit mijn huis zoals ik voorheen werkte en rondreisde. Ik heb hetzelfde schema met afspraken met de kerken en trainingsgroepen. Het online werk is een grote zegen voor ons allemaal. Het versterkt onze eenheid en de deelnemers worden er door gezegend. Van de omstandigheden maken we volop gebruik en de trainingen gaan door. Ik houd de weekenden voor mezelf en mijn gezin en om van mijn kinderen te genieten.”

Toch zijn er ook nadelen aan deze nieuwe manier van werken. Kabil vervolgt: “Vaak zijn er problemen met de verbindingen. Christenen in afgelegen gebieden hebben geen internet. Ook de hardware laat te wensen over, of christenen hebben geen geld voor internet. De overheid verlaagt ook de snelheid van internetverbindingen. Dit zijn uitdagingen voor ons.”

Hij eindigt het gesprek met een dankwoord doorspekt met Bijbelteksten en gebedspunten. En aan het eind ervan zegt hij: “Weet broeders en zusters, dat we allemaal in de dienst van God staan. We werken allemaal voor de glorie van God. Moge God jullie zegenen. Wees waakzaam om niet gelijk aan de wereld te worden. Dank je wel uit de grond van mijn hart dat jullie met ons meereizen op deze reis.”

*schuilnaam

Inspiratiemail

Wil je ook graag via de e-mail op de hoogte gehouden worden van komende Open Doors-evenementen en nieuws uit de vervolgde kerk? Schrijf je in en ontvang elke maand de inspiratiemail van Open Doors. 

Deel dit

Gerelateerd nieuws

Vietnam verkeer 7 juni 2021

Kerk in Vietnam aangepakt om verspreiding coronavirus

Vietnam heeft te maken met een nieuwe uitbraak van Covid-19. Dagelijks registreert het land honderden nieuwe besmettingen. In enkele gevallen krijgen kerken daarvan de schuld. Ho Chi Minh City (het vroegere Saigon), de grootste stad van het land, is volledig in lockdown. Ook andere gebieden zijn volledig afgesloten om verdere verspreiding van het coronavirus te voorkomen. In de tweede helft van mei gold er een verbod op bijeenkomsten van meer […]

Lees meer
Weduwe Rose met twee dochter 21 augustus 2020

Coronavirus zet vervolgde christenen zwaar onder druk

Open Doors maakt zich grote zorgen over het effect van corona op christenen in de vervolgde kerk. Op de internationale VN-dag ter herdenking van slachtoffers van geweld vanwege religie of geloofsovertuiging (22 augustus), signaleert Open Doors dat corona minstens zoveel schade aanricht. Vooral christenen in kwetsbare landen hebben het zwaar te verduren. “Duizenden christenen in ontwikkelingslanden hebben als gevolg van corona hun werk verloren. Veel christenen in sub-Sahara Afrika, staan […]

Lees meer
Tammar en Nadine 4 augustus 2020

(Update) Pastor in Centraal-Azië overleden aan corona

In 2017 vroegen we uw gebed voor Tammar en Nadine. Na een politie-inval in hun kerk en bedreigingen kreeg Nadine door de stress een miskraam. Een team van Open Doors ontmoette Tammar en bemoedigde hem en bad voor hem en zijn gezin. Tijdens een doopdienst waarin achttien bekeerde Oeigoeren gedoopt werden, viel de politie binnen. Daarna moesten Tammar en Nadine tijdelijk hun kerkenwerk staken om tot rust te komen. Nu […]

Lees meer
Hand in hand

Schrijf je in voor de

Maande­lijkse inspiratie­mail

Bemoedigende getuigenissen

Laatste nieuws

Inspiratie voor jou

Aanmelden inspiratiemail

Aanhef

Scroll naar boven