Trinity’s herstel vertraagd door ondraaglijke pijn" />

Trinity’s herstel vertraagd door ondraaglijke pijn

Trinity

Voor het Indonesische meisje Trinity (7) duurt de weg naar herstel lang. Ze overleefde vier jaar geleden een bomaanslag op een kerk in Samarinda (Kalimantan). Maar de brandwonden die ze daarbij opliep, zorgen nog dagelijks voor ondraaglijke pijn.

Samen met haar moeder Sarina is Trinity eind april opnieuw voor behandeling in een Chinees ziekenhuis opgenomen. De arts in Guangzhou voert echter geen nieuwe operatie uit, omdat de pijn voor het meisje niet te harden is. “De dokter durft niet door te gaan als Trinity schreeuwt en huilt.”

Moeder Sarina is verdrietig. Zij is bang dat de verbrande huid van haar dochtertje slechts voor 70 tot 80 procent te genezen is. Bovendien ontstaan er verdikte littekens die kunnen gaan woekeren en de kans op een goed herstel beperken.

De dokter sluit niet uit dat behandeling gevolgen heeft voor de emotionele en psychologische ontwikkeling op Trinity. Het meisje heeft een slechte eetlust, al kan dat ook komen door de hoeveelheid medicijnen en narcoses van de afgelopen jaren. Sarina is ongerust: “Slecht eten vertraagt het herstel van binnenuit, omdat ze voedzaam voedsel nodig heeft.”

De Covid-19-pandemie maakt de situatie nog moeilijker. Sarina’s familie kan vanwege reisbeperkingen niet naar China reizen om te helpen. Sarina mist haar man en kinderen. “Mijn echtgenoot werkt in het buitenland om voor ons gezin te zorgen, dus ik moet het hier voorlopig alleen volhouden.” Ook de Indonesische arts die Trinity’s behandeling begeleidt, kan Indonesië niet uit. Omdat hij ook als tolk optrad, is het nu voor Sarina moeizaam communiceren met de Chinese artsen en verpleegkundigen.

Toch is Sarina dankbaar, verwonderd over de steun die ze krijgt. Via Open Doors, de plaatselijke kerk en een vriend die het verhaal van Trinity op sociale media deelde, kon het gezin genoeg geld inzamelen voor de behandelingen in China. “Jullie zijn allemaal als Gods vleugels die ons tijdens deze reis bedekken en beschermen”, zegt ze.

Gebedspunten

  • Bid voor een voorspoedig herstel van Trinity, omdat ze al drie jaar ondraaglijke pijn lijdt.
  • Bid dat God Sarina kracht geeft om voor haar dochtertje te zorgen, zowel fysiek als in emotioneel en geestelijk opzicht.
  • Bid dat het hele gezin, dat voorlopig gescheiden moet leven, vrede en vreugde vindt in het dienen van de Here God.

Inspiratiemail

Wil je ook graag via de e-mail op de hoogte gehouden worden van komende Open Doors-evenementen en nieuws uit de vervolgde kerk? Schrijf je in en ontvang elke maand de inspiratiemail van Open Doors. 

Deel dit

Gerelateerd nieuws

Hand in hand

Schrijf je in voor de

Maande­lijkse inspiratie­mail

Bemoedigende getuigenissen

Laatste nieuws

Inspiratie voor jou

Aanmelden inspiratiemail

Aanhef

Scroll naar boven