Vervolgde christenen in India krijgen voedselhulp via Open Doors

India vrouw

Honderden christelijke gezinnen in India, die getroffen zijn door de coronacrisis, krijgen hulp van Open Doors. Hoewel het een druppel is op een gloeiende plaat in dit land met ruim 1,3 miljard inwoners, reageren deze families intens dankbaar. “We hebben al een paar honderd vervolgde christelijke families bereikt”, laat een lokale partner van Open Doors weten.

Het is door de lockdown niet gemakkelijk om vervolgde christenen te bereiken, voegt hij eraan toe. “Afgezien van het gevaar besmet te worden met het coronavirus, lopen we een voortdurend risico aangevallen te worden door groepen die zich argwanend opstellen tegenover christenen.” Ondanks die gevaren gaan hulpverleners op pad om voedselpakketten van Open Doors bij de gezinnen te brengen. “Meer dan eens barstten zij in huilen uit, van blijdschap en dank aan de Here God voor die ondersteuning.”

Zo vertelt Sujata uit West-India dat zij door de lockdown geen werk meer heeft. Ze is in de steek gelaten door haar man, en moet nu zorgen voor haar dochter, zus en moeder. “We hebben heel weinig te eten en maken ons erg zorgen over wat er gaat gebeuren. Toch verliezen we de hoop niet en bidden tot de Here God. In antwoord op ons gebed stuurde Hij mensen die ons groenten brachten. We zijn jullie heel dankbaar voor die hulp in de tijd van extreme nood.”

In Noord-India kreeg aidspatiënt Deepali een voedselpakket van een Open Doorspartner. De weduwe voelt zich als zieke en als christen buitengesloten: “Mijn buurt heeft een afkeer van bekering tot het christendom en beschouwt HIV-slachtoffers als onrein.” Ze heeft geen geld meer om voor haar twee kinderen te zorgen. “Partners van Open Doors namen contact op en voorzagen mij van eten. Ik dank de Here God voor hun hulp.”

India telt ruim 66 miljoen christenen. Radicale hindoes keren zich vaak tegen hen, omdat zij vinden dat elke Indiër een hindoe hoort te zijn. Op de Ranglijst Christenvervolging staat India op de tiende plaats.

Gebedspunten

  • Bid voor de lokale partners van Open Doors die zich bezighouden met hulpverlening in India.
  • Bid dat Indiase christelijke gezinnen, die door vervolging al in een isolement leven, niet besmet raken met het coronavirus.

Inspiratiemail

Wil je ook graag via de e-mail op de hoogte gehouden worden van komende Open Doors-evenementen en nieuws uit de vervolgde kerk? Schrijf je in en ontvang elke maand de inspiratiemail van Open Doors. 

Deel dit

Gerelateerd nieuws

Vietnam verkeer 7 juni 2021

Kerk in Vietnam aangepakt om verspreiding coronavirus

Vietnam heeft te maken met een nieuwe uitbraak van Covid-19. Dagelijks registreert het land honderden nieuwe besmettingen. In enkele gevallen krijgen kerken daarvan de schuld. Ho Chi Minh City (het vroegere Saigon), de grootste stad van het land, is volledig in lockdown. Ook andere gebieden zijn volledig afgesloten om verdere verspreiding van het coronavirus te voorkomen. In de tweede helft van mei gold er een verbod op bijeenkomsten van meer […]

Lees meer
Weduwe Rose met twee dochter 21 augustus 2020

Coronavirus zet vervolgde christenen zwaar onder druk

Open Doors maakt zich grote zorgen over het effect van corona op christenen in de vervolgde kerk. Op de internationale VN-dag ter herdenking van slachtoffers van geweld vanwege religie of geloofsovertuiging (22 augustus), signaleert Open Doors dat corona minstens zoveel schade aanricht. Vooral christenen in kwetsbare landen hebben het zwaar te verduren. “Duizenden christenen in ontwikkelingslanden hebben als gevolg van corona hun werk verloren. Veel christenen in sub-Sahara Afrika, staan […]

Lees meer
Tammar en Nadine 4 augustus 2020

(Update) Pastor in Centraal-Azië overleden aan corona

In 2017 vroegen we uw gebed voor Tammar en Nadine. Na een politie-inval in hun kerk en bedreigingen kreeg Nadine door de stress een miskraam. Een team van Open Doors ontmoette Tammar en bemoedigde hem en bad voor hem en zijn gezin. Tijdens een doopdienst waarin achttien bekeerde Oeigoeren gedoopt werden, viel de politie binnen. Daarna moesten Tammar en Nadine tijdelijk hun kerkenwerk staken om tot rust te komen. Nu […]

Lees meer
Hand in hand

Schrijf je in voor de

Maande­lijkse inspiratie­mail

Bemoedigende getuigenissen

Laatste nieuws

Inspiratie voor jou

Aanmelden inspiratiemail

Aanhef

Open Doors-dag

zaterdag 19 oktober

Open Doors-dag 2024

Scroll naar boven