Het afgelopen jaar zag ons leven er anders uit dan anders. De coronacrisis heeft veel aspecten van ons leven veranderd, maar niet onze vastberadenheid om naast onze broers en zussen uit de vervolgde kerk te staan. De vervolgde kerk leert ons elk moment aan te grijpen om op te staan en te getuigen van de Here Jezus. Het thema van de Open Doors-dag op 6 november 2021 is: ‘Nu is de tijd’.

Nu is de tijd om onze vrijheid te benutten en het evangelie te delen. Nu is de tijd om te leren van de vervolgde kerk. Nu is de tijd om het Lichaam van Christus te versterken. Nu is de tijd die ons gegeven is.

Tickets bestellen | het programma | coronarichtlijnen | veelgestelde vragen

Anders dan anders 

Elk jaar staat de Open Doors-dag in het teken van elkaar en de vervolgde kerk ontmoeten. Dat blijft onveranderd. Maar dit jaar krijgt de Open Doors-dag een nieuw jasje!

Zo verhuizen we naar de Midden Nederland Hallen in Barneveld en zal er geen dagvullend programma meer zijn, maar je kunt kiezen uit de livestream of een middag- of avondprogramma.

Om deze video te kunnen bekijken moet je ‘Sociale media en advertenties’-cookies accepteren. Klik hier om jouw cookie-instellingen te wijzigen.

Het programma 

Middag

Tijd: 13.00 tot 17.00 uur
Nederlandse vertaling en doventolk aanwezig
Toegang: €2,50 reserveringskosten per ticket

UITVERKOCHT

Avond

Tijd: 19.30 tot 22.30 uur
Geen Nederlandse vertaling
en geen doventolk aanwezig
Toegang: €2,50 reserveringskosten per ticket

Livestream

De Open Doors-dag is zowel ’s middags als ’s avonds te volgen via een livestream. Kun je niet fysiek aanwezig zijn, maar wil je wel (een deel van) het programma volgen? Meld je dan aan voor de livestream!

Coronarichtlijnen

Open Doors verlangt ernaar met zoveel mogelijk mensen om de vervolgde kerk heen te staan. Tegelijkertijd moeten we rekening houden met de in Nederland geldende (corona)richtlijnen voor evenementen. Voor een evenement van deze omvang in de Midden Nederland Hallen, zijn we onder de huidige maatregelen verplicht bezoekers te controleren op een coronatoegangsbewijs in de CoronaCheck-app.

Elke Open Doors-dag-bezoeker van 13 jaar en ouder wordt daarom gevraagd een negatieve testuitslag, een vaccinatiebewijs of een bewijs van herstel te tonen bij aankomst.

Heb je geen smartphone of wil je die hiervoor niet gebruiken, dan kun je jouw coronatoegangsbewijs op papier meenemen. Instructies over het printen van je coronatoegangsbewijs vind je op www.coronacheck.nl/nl/print.

Wanneer er wijzigingen komen in de coronamaatregelen, dan proberen wij hier zo goed mogelijk op in te spelen. Eventuele updates daarover ontvang je na je aanmelding per e-mail en lees je op onze website.

Tickets Open Doors-dag bestellen?

Bestel je tickets

Veelgestelde vragen over de Open Doors-dag

 • 01. Waar vindt de Open Doors-dag dit jaar plaats?

  Op zaterdag 6 november 2021 vindt de Open Doors-dag plaats in de Midden Nederland Hallen (Thorbeckelaan 123, Barneveld).

  Wil of kun je niet fysiek aanwezig zijn bij de Open Doors-dag? Dan kun je ’s middags of ’s avonds de Open Doors-dag meemaken via een livestream.

 • 02. Wat is er nieuw in 2021?

  In de nieuwe locatie (de Midden Nederland Hallen in Barneveld) is geen dagvullend programma meer. Je kunt ervoor kiezen het middag- of het avondprogramma te volgen. Dit kan zowel fysiek (beperkt aantal kaarten beschikbaar) of via een livestream. De inhoud van de dagdelen is hetzelfde, maar alleen tijdens het middagprogramma worden de sprekers simultaan vertaald en is er een doventolk aanwezig.

 • 03. Wat kost een kaartje voor de Open Doors-dag?

  De livestream is gratis te volgen, hiervoor hoef je geen ticket aan te schaffen.

  Als je live bij het middag- of avondprogramma wil zijn, kun je vanaf 7 september om 12.00 uur je ticket(s) op onze website bestellen. Hiervoor worden per ticket €2,50 aan reserveringkosten in rekening gebracht.

  Als de Open Doors-dag niet fysiek kan plaatsvinden, krijg je deze reserveringskosten kosteloos terug.

 • 04. Welke sprekers zijn er te zien op de Open Doors-dag?

  Dit blijft nog even een verrassing, je leest er binnenkort meer over op onze socials en in het Open Doors Magazine! 

 • 05. Kan ik mijn kind(eren) meenemen naar de Open Doors-dag?

  In eerste instantie zou er ’s middags een apart kinderprogramma zijn en ’s avonds een apart jongerenprogramma. Helaas hebben we moeten besluiten deze twee programma’s te annuleren. Door de coronamaatregelen was het erg gecompliceerd om meerdere programma’s parallel te organiseren. Dit komt o.a. door de extra bezoekersstromen die dan ontstaan in de Midden Nederland Hallen.

  We vinden het erg jammer, maar moeten dit besluit wel nemen.

 • 06. Hoe gaan we om met de coronamaatregelen?

  Open Doors verlangt ernaar met zoveel mogelijk mensen om de vervolgde kerk heen te staan. Tegelijkertijd moeten we rekening houden met de in Nederland geldende (corona)richtlijnen voor evenementen. Voor een evenement van deze omvang in de Midden Nederland Hallen, zijn we onder de huidige maatregelen verplicht bezoekers te controleren op een coronatoegangsbewijs in de CoronaCheck-app.

  Elke Open Doors-dag-bezoeker van 13 jaar en ouder wordt daarom gevraagd een negatieve testuitslag, een vaccinatiebewijs of een bewijs van herstel te tonen bij aankomst.

  Heb je geen smartphone of wil je die hiervoor niet gebruiken, dan kun je jouw coronatoegangsbewijs op papier meenemen. Instructies over het printen van je coronatoegangsbewijs vind je op www.coronacheck.nl/nl/print.

  Wanneer er wijzigingen komen in de coronamaatregelen, dan proberen wij hier zo goed mogelijk op in te spelen. Eventuele updates vind je op onze website.

 • 07. Wat is de reden dat Open Doors kiest voor een fysiek evenement in coronatijd?

  In 2020 zonden we de Open Doors-dag alleen via een livestream uit. We waren dankbaar dat dat kon, maar we ontvingen ook veel reacties uit de achterban dat een fysieke bijeenkomst de voorkeur heeft. Mede daarom besloten we dit jaar beide elementen te combineren: een evenement op locatie en een livestream waarmee je het programma thuis kunt volgen. Zo hopen we dat iedereen de Open Doors-dag kan volgen op een manier die bij hem of haar past.

 • 08. Wat als ik niet gevaccineerd ben en mij niet wil laten testen?

  Voor de mensen die niet willen of kunnen komen, zenden we de Open Doors-dag ’s middags en ’s avonds live uit via YouTube. Je kunt je hier vrijblijvend voor aanmelden. Via de e-mail ontvang je dan de link naar het middag- en avondprogramma. Je kunt op deze manier zelf beslissen waar, wanneer en hoe laat je de Open Doors-dag (terug)kijkt. Met deze beide opties biedt Open Doors iedereen de mogelijkheid om de Open Doors-dag mee te beleven.

 • 09. Wat vindt Open Doors van de maatregelen die de overheid neemt rond corona?

  Open Doors draagt geen standpunt uit over het wel of niet vaccineren tegen het coronavirus. Ons werk is gericht op het belang van de vervolgde kerk. We willen niets liever dan ons eensgezind inzetten voor onze vervolgde broeders en zusters.

  Hoewel de coronacrisis ons ingrijpende beperkingen oplegt, voeren we die opdracht maximaal uit, binnen de regels van de Nederlandse rechtsorde. Zo kunnen we de vervolgde kerk blijven dienen en steunen.

  Omdat binnen onze achterban verschillend gedacht wordt over de aanpak van de overheid, kan er behoefte zijn aan uitleg over de positie van Open Doors. Wij staan van harte open voor het gesprek hierover met u. U kunt ons bereiken via het telefoonnummer op onze website of via de e-mail.

 • 10. Hoe reis ik naar de Midden Nederland Hallen?

  De Midden Nederland Hallen zijn het best bereikbaar per auto. Parkeren is hier gratis.

  Met de auto vanuit Amersfoort/Apeldoorn (A1)

  • Ga de A30 op (Afslag 15, ‘Barneveld/Ede/Arnhem’).
  • Neem de eerste afrit (Afslag 5, ‘Harselaar/Barneveld’).
  • Sla bovenaan de afrit linksaf.
  • Neem na circa 250 meter de eerste afslag op de rotonde.
  • Je bent gearriveerd bij de Midden Nederland Hallen.

   

  Met de auto vanuit Arnhem/Ede/Utrecht (A12)

  • Ga de A30 op (Knooppunt Maanderbroek, ‘Amersfoort/Barneveld/Ede-Noord’).
  • Neem afslag 5 (‘Harselaar/Barneveld-Noord’).
  • Sla bovenaan de afrit rechtsaf.
  • Neem na circa 250 meter de eerste afslag op de rotonde.
  • Je bent gearriveerd bij de Midden Nederland Hallen.

   

  Met het openbaar vervoer

  • Neem de trein naar station Barneveld Centrum.
  • Neem hier bus 205 in de richting van Harderwijk.
  • Stap uit bij de halte Evenmentenhal, Barneveld.
  • Loop vervolgens 3 minuten naar de Midden Nederland Hallen.
  • Je bent gearriveerd bij de Midden Nederland Hallen.

   

 • 11. Kan ik meehelpen als vrijwilliger?

  Omdat de Open Doors-dag dit jaar kleinschaliger is, weten we nog niet precies hoeveel en op welke plekken vrijwilligers nodig zijn die dag. Mochten wij (extra) vrijwilligers nodig hebben, dan communiceren we hierover via onze website en/of social media-kanalen.

Open Doors-dag 6 november 2021