Jij bent van harte welkom op zaterdag 5 november bij het vrouwenevent Diepgeworteld. Hoe blijf je vasthouden aan de Here Jezus als stormen over je leven razen? Hoe zorg je dat je diepgeworteld bent in Jezus Christus? Nederlandse en internationale sprekers (uit de vervolgde kerk) delen hun verhalen om je aan te vuren vast te houden aan het Baken van hoop.

Programma

12.30 uur

Ontvangst met koffie en thee

13.00 uur

Start programma met o.a. zang, en het indrukwekkende verhaal van Amora uit de vervolgde kerk. Zij neemt je mee in de wereld van vervolging, lijden, hoop en moed.

14.00 uur

Pauze

14.30 uur

Seminarronde, met de keuze uit vier verschillende seminars.
1. Diepgeworteld geloven – Wesselien Fouad
2. Geloofsopvoeding begint bij jezelf – Daniëlle Koudijs
3. Geloven in jouw omgeving – Sandra van Veluw
4. Leren van de vervolgde kerk in Afrika – Amora

15.45 uur

Pauze

16.15 uur

Vervolg programma waarin we samen zingen en ontdekken hoe Open Doors in landen met vervolging de lokale kerken aanmoedigt om een sterke gemeenschap te zijn, met plek voor mannen én vrouwen.

16.45 uur

Collecte met aansluitend een lied

17.00 uur

Einde van het programma

Meld je nu aan!


Plaats Locatie

Aanmelden locatie Ermelo
(gebarentolk aanwezig)
Nog 44 plaatsen beschikbaar

Open Doors kantoor
Harderwijkerweg 136
3852 AH Ermelo

Aanmelden locatie Stadskanaal
Nog 54 plaatsen beschikbaar

Pinkstergemeente Stadskanaal
Elzenhage 8
9501 ZH Stadskanaal

Aanmelden locatie Giessenburg
Nog 90 plaatsen beschikbaar

Hervormd centrum De Rank
Dorpsstraat 55
3381 BS Giessenburg

Aanmelden locatie Driebergen
Nog 39 plaatsen beschikbaar

‘t Hoge Licht
Klaproos 2
3972 PX Driebergen-Rijsenburg

Aanmelden locatie Assen
Nog 98 plaatsen beschikbaar

Baptistengemeente De Ark
J.C. van Markenstraat 25
9403 AR Assen

Aanmelden locatie Rijssen
Nog 85 plaatsen beschikbaar

Herv. gemeente De Hoeksteen
Kroonnweide 2
7462 MK Rijssen

Aanmelden locatie Urk
Nog 59 plaatsen beschikbaar

De buurthuiskamer Ut Leeger
Leger des Heils

Wijk 2 nr. 6
8321 ET Urk


Wil je aanwezig zijn op één van de locaties? Dan is aanmelden verplicht!

Locaties

Wil je de dag graag live samen met andere vrouwen meemaken? Meld je dan aan op één van de locaties via de links hieronder. We streamen de dag vanuit ons kantoor in Ermelo en jij kunt daar bij zijn. Op onze locatie in Ermelo is tijdens het hoofdprogramma tevens een gebarentolk aanwezig.

Is Ermelo voor jou te ver weg? Meld je dan aan bij een locatie in Stadskanaal, Giessenburg, Driebergen, Assen of Rijssen. Op deze locaties kun je de livestream samen met andere vrouwen op een groot scherm volgen.

De lokale organisatie zorgt tussen alle programma-onderdelen voor koffie/thee en lekkers.

Combineer met een bezoek aan ons bezoekerscentrum

Kies je voor onze locatie in Ermelo en vind je het leuk om een rondleiding te krijgen in het Open Doors Bezoekerscentrum? Ook dat kan! Geef in het aanmeldformulier aan dat je in de ochtend graag een rondleiding wilt. De rondleiding duurt zo’n anderhalf uur en begint om 10.00 uur. Na de rondleiding staat er een lunch voor je klaar.

Seminar spreeksters

Wesselien Fouad

Seminar Diepgeworteld geloven

Wesselien weet als geen ander hoe vervolging plaatsvindt in Nederland. Samen met haar man evangeliseert zij vanuit de organisatie Home for Kurds onder Koerden, waarbij zij wereldwijd vele Koerden mogen bereiken. Dit is echter niet zonder gevolgen; regelmatig wordt familie Fouad bedreigd, er vloog zelfs een keer een kogel door de ruit. Wie met God is, is onwankelbaar, wat er ook gebeurd in jouw leven. Hij is betrouwbaar.

Tijdens het seminar neemt Wesselien jou mee naar het fundament van haar geloof, de betekenis van diepgeworteld zijn in haar leven en het voorrecht om te mogen getuigen van wie Jezus Christus is. Het is een verfrissend seminar met diepgang over wie God is.

Wesselien Fouad is samen met haar man betrokken bij de organisatie Home for Kurds. Haar man kreeg, toen hij zich als moslim bekeerde tot het christelijk geloof, het verlangen en de liefde om aan zijn eigen volk het evangelie te verkondigen.

terug naar programma | aanmelden

Wesselien Fouad
Danielle Koudijs

Daniëlle Koudijs

Seminar Geloofsopvoeding begint bij jezelf

Als ouder wil je het beste voor je kind. Als gelovige ouder wil je het liefst natuurlijk ook dat je kinderen het huis verlaten met een vast geloof in God. We weten allemaal dat we het geloof niet kunnen opdringen, maar wel dat we het mogen voorleven. In de hoop dat onze kinderen de liefde van God zelf gaan ervaren en een keus maken voor Hem. Maar hoe doe je dat voorleven nou? En wat wil je precies voorleven? Tijdens het seminar van vandaag gaan we hier dieper op in. Geloofsopvoeding begint namelijk bij jezelf. Wat geloof je zelf? En waarom? Wat wil je doorgeven aan je kinderen? Welke tradities kunnen je helpen om het geloofsleven in je gezin te verankeren?

Over deze onderwerpen gaan we het tijdens het seminar hebben. Laat dit seminar je inspireren om Gods liefde voor te leven en je uitdagen om (samen met je partner) een plan te maken voor jullie unieke, eigen gezin!

Daniëlle Koudijs is het gezicht achter Power to the mama’s en schrijver van o.a. het boek Goede Grond.

terug naar programma | aanmelden

Sandra van Veluw

Seminar Geloven in jouw omgeving

Hoe kan jij een getuige zijn van wie God is in jouw leven en van wat de impact is van het diepgeworteld zijn in Hem. Want juist de doorleefde hoop die jij mag hebben in God, is een licht in deze onzekere en soms angstige wereld.

Zoals in Jesaja 60 vers 2-3a staat: ‘Duisternis bedekt de aarde en donkerte de naties. Maar over jou schijnt de Heer, Zijn luister is boven jou zichtbaar. Volken laten zich leiden door jouw licht.’ (NBV21).

Jij mag een lichtdrager zijn en mensen uit jouw omgeving leiden naar het Vaderhart van God! Sandra neemt je hierin mee met praktische tools hoe ook jij dat handen en voeten kunt geven.

Sandra van Veluw is betrokken bij de vrouwenbeweging Arise en heeft een Muskatlon voor Open Doors gelopen.

terug naar programma | aanmelden

Sandra van Veluw

Amora

Seminar Leren van de vervolgde kerk in Afrika

Wanneer je vervolgd wordt om je geloof, komt het erop aan wat je gelooft, wat je van God gezien hebt in je leven en hoe diepgeworteld jouw geloof is.

Tijdens het vrouwenevent Diepgeworteld neemt Amora je mee naar indrukwekkende verhalen van gelovigen uit de vervolgde kerk, maar ook naar verhalen van geloof, hoop én liefde. Wie is God in tijden van nood of vervolging? Hoe kun je vrucht dragen in deze tijden en op wat voor manier kun je daar zelf en anderen daar de vruchten van plukken? Hoe kun je de rust vinden in onzekere tijden en wat maakt dat je standvastig bent in het geloof?

Let op: dit seminar is in het Engels en wordt niet vertaald naar het Nederlands.

Amora is voor Open Doors communicator en onderzoeker in Centraal-Afrika en werkt in landen als Kameroen, de Centraal-Afrikaanse Republiek en de Democratische Republiek Congo. Als geen ander is Amora op de hoogte van de impact van vervolging.

terug naar programma

Livestream

Heb je niet zo’n zin in een drukke dag of lukt het simpelweg niet om naar ons kantoor of een andere externe locatie te komen, maar wil je het programma wel meebeleven? Meld je dan aan voor de livestream.

Veelgestelde vragen over het Vrouwenevent 2022

 • 1. Waar en wanneer vindt het vrouwenevent Diepgeworteld plaats? 

  Op zaterdag 5 november 2022. Je kunt de dag meemaken in ons kantoor in Ermelo of op een aantal andere locaties verspreid in het land. Daarnaast kun je het vrouwenevent ook vanuit huis volgen via een livestream.

 • 2. Wat kan ik verwachten van dit vrouwenevent? 

  Het programma van het vrouwenevent is volledig in het Nederlands te volgen. De Engelse programmaonderdelen worden ondertiteld en/of vertaald naar het Nederlands.

  Naast het hoofdprogramma zijn er diverse seminars. Als je vanuit huis meekijkt kun je online aanhaken bij een van de seminars. Kom je naar ons kantoor of ga je naar één van de andere locaties verspreidt over het land? Dan kun je rekenen op veel ontmoetingen met andere vrouwen en genoeg lekkers.

 • 3. Waarom moet ik mijn adres invullen bij mijn aanmelding?

  Graag verrassen we jou met een thuisgestuurde goodiebag voordat het evenement plaatsvindt. Kom je naar het event in Ermelo? Dan ligt het pakketje voor je klaar bij de start van het programma.

 • 4. Tot wanneer kan ik me aanmelden voor het vrouwenevent Diepgeworteld?

  Je kunt je tot en met 26 oktober 16.00 uur aanmelden voor de verschillende regionale locaties. De aanmelding van de diverse locaties is na deze datum gesloten. Je kunt je na deze datum nog wel aanmelden voor de livestream vanuit huis, je krijgt dan echter geen goodiebag meer thuisgestuurd.

 • 5. Wat kost een kaartje voor het vrouwenevent?

  De livestream is gratis te volgen. Tijdens het vrouwenevent is er een collecte waarbij we geld inzamelen voor het werk van Open Doors.

 • 6. Kan ik mijn kind(eren) meenemen naar het vrouwenevent? 

  De vrouwendag is enkel gericht op vrouwen. Het is dus niet mogelijk jouw kind(eren) mee te nemen. Indien je een baby mee wilt nemen die je nog voedt, is dat wel mogelijk.

 • 7. Hoe reis ik naar het kantoor van Open Doors? 

  Het kantoor is het best bereikbaar per auto. Parkeren is hier gratis. Je kunt ook met het openbaar vervoer komen, het kantoor is 7 minuten lopen vanaf Bushalte Fazantlaan in Ermelo. Je kunt je reis plannen via www.9292.nl of via de 9292 app.

  Let op werkzaamheden
  Tot en met begin november vinden er werkzaamheden plaats aan de N303 tussen Ermelo en Harderwijk waar het Open Doors-kantoor en -bezoekerscentrum aan liggen. De werkzaamheden worden in verschillende fases en op verschillende delen van de weg uitgevoerd. Het Open Doors-kantoor en -bezoekerscentrum zullen (bijna) altijd bereikbaar zijn, maar het kan zijn dat je hierbij moet omrijden omdat er eenrichtingsverkeer is ingesteld of er anderszins oponthoud zal plaatsvinden.

  Verder is de busverbinding en de halte in de buurt van het Open Doors-kantoor en -bezoekerscentrum in verband met de werkzaamheden tijdelijk verplaatst. Het kantoor en bezoekerscentrum zijn daardoor niet gemakkelijk te bereiken met de bus. Wel kan er op het treinstation Ermelo of Harderwijk een OV-fiets gehuurd worden om bij het Open Doors-kantoor en -bezoekerscentrum te komen.

 • 8. Kan ik de andere seminars ook volgen?

  Tijdens het vrouwenevent op 5 november kun je slechts één seminar bijwonen. Alle seminars worden echter live gestreamd en opgenomen. Daarom ben je na het vrouwenevent in de gelegenheid de andere seminars via YouTube terug te kijken. Je ontvangt hierover na het event een mail, met daarin de diverse replay links.