Open Doors is verbonden met vrouwen van over heel de wereld. Ga jij de verbinding ook met hen aan? Dat kan op allerlei manieren. We hebben ze hieronder op een rijtje gezet. Lees snel verder!

Bid

Open Doors vraagt jouw gebed voor vrouwen. In de categorie vervolgde christenen, zijn meisjes en vrouwen namelijk extra kwetsbaar. Vervolging van vrouwen is vaak complex, gewelddadig en verborgen. In tegenstelling tot vervolging van mannen. Die is doelgericht, ernstig en zichtbaar. Dat blijkt uit het onderzoek dat Open Doors deed naar genderspecifieke vervolging (7 maart 2022).

In antwoord op deze schrijnende feiten, willen wij je aanmoedigen om te bidden voor een aantal vrouwen uit de vervolgde kerk. Elke twee maanden vind je hieronder actuele getuigenissen, inclusief gebedspunten. Je kunt die bijvoorbeeld in jouw eigen gebedsgroep onder de aandacht brengen. Bij een bestaande gebedsgroep in Nederland of Vlaanderen aanhaken kan ook. Neem voor meer informatie over een groep bij jou in de buurt contact met ons op. 

Reina

Bid voor Reina, Munah en Elahe

Het verhaal van Reina
Als jong meisje wordt de Colombiaanse Reina* gerekruteerd door guerrillastrijders. Ze leeft al snel als ervaren paramilitair, tot de Here God haar een bijzondere droom stuurt, die haar leven verandert.
Lees het volledige verhaal van Reina

Het verhaal van Munah
Munah* uit Oost-Afrika komt tot geloof nadat zendelingen voor haar zieke grootvader hebben gebeden en hij geneest. Haar bekering leidt tot grote weerstand. “Veel mensen wilden niets meer met ons te maken hebben.”
Lees het volledige verhaal van Munah

Het verhaal van Elahe
Zachtjes zingend, in kleine groepjes. En op een andere datum dan 25 december. De Iraanse Elahe* moet het kerstfeest in het diepste geheim vieren. “Kerst is de tijd van het jaar dat de agenten van de geheime dienst ons het scherpst in de gaten houden.”
Lees het volledige verhaal van Elahe

* Schuilnaam

Vrouwenverhalen en gebedspunten in je e-mailbox ontvangen?

Schrijf je dan hieronder in voor de vervolgde vrouwen gebedsbrief. Je ontvangt dan elke maand actueel nieuws van ons inclusief getuigenissen van vrouwen wereldwijd.

Schrijf

Wil je behalve bidden ook concreet iets doen voor vrouwen in de vervolgde kerk? Schrijf dan een bemoedigende kaart. Te ervaren dat je er niet alleen voor staat, is van onschatbare waarde als je wordt vervolgd.