Open Doors is verbonden met vrouwen van over heel de wereld. Ga jij de verbinding ook met hen aan? Dat kan op allerlei manieren. We hebben ze hieronder op een rijtje gezet. Lees snel verder!

Bid

Open Doors vraagt jouw gebed voor vrouwen. In de categorie vervolgde christenen, zijn meisjes en vrouwen namelijk extra kwetsbaar. Vervolging van vrouwen is vaak complex, gewelddadig en verborgen. In tegenstelling tot vervolging van mannen. Die is doelgericht, ernstig en zichtbaar. Dat blijkt uit het Open-Doors onderzoeksrapport ‘Gender Specific Religious Persecution’ (6 maart 2020).

In antwoord op deze schrijnende feiten, willen wij je aanmoedigen om te bidden voor een aantal vrouwen uit de vervolgde kerk. Elke twee maanden vind je hieronder actuele getuigenissen, inclusief gebedspunten. Je kunt die bijvoorbeeeld in jouw eigen gebedsgroep onder de aandacht brengen. Bij een bestaande gebedsgroep in Nederland of Vlaanderen aanhaken kan ook. Neem voor meer informatie over een groep bij jou in de buurt contact met ons op. 

Bid mee voor Marta, Leah en Susanna

Verdwijning. Susanna, Leah en Marta hebben er alle drie mee te maken (gehad). Susanna’s echtgenoot werd ontvoerd en is tot op de dag van vandaag vermist. Ook Leah werd ontvoerd en is nog steeds spoorloos. Marta werd door haar ouders verkocht aan een toverdokter.

Lees het verhaal van:

Print je de verhalen graag uit om bijvoorbeeld mee te nemen naar je gebedsgroep? Hieronder zijn alle drie gebedsverhalen in een PDF-document te downloaden.

Schrijf

Wil je behalve bidden ook concreet iets doen voor vrouwen in de vervolgde kerk? Schrijf dan een bemoedigende kaart. Te ervaren dat je er niet alleen voor staat, is van onschatbare waarde als je wordt vervolgd.

Walk

Hoe combineer je een buitenactiviteit, inspirerende quotes van Anne van der Bijl, teamwork en heftige verhalen uit de vervolgde kerk? Meld je aan als organisator van een Walk for Persecuted Women, ontvang een materialenbox en je komt er vanzelf achter! Maak jouw Walk tot een succes en sta op de bres voor vrouwen uit de vervolgde kerk.

Actuele vrouwenverhalen en gebedspunten in je e-mailbox ontvangen?

Schrijf je dan in voor de maandelijkse inspiratiemail. Je ontvangt dan elke maand actueel nieuws van ons, inclusief getuigenissen van vrouwen wereldwijd.