Open Doors is verbonden met vrouwen van over heel de wereld. Ga jij de verbinding ook met hen aan? Dat kan op allerlei manieren. We hebben ze hieronder op een rijtje gezet. Lees snel verder!

Bid

Open Doors vraagt jouw gebed voor vrouwen. In de categorie vervolgde christenen, zijn meisjes en vrouwen namelijk extra kwetsbaar. Vervolging van vrouwen is vaak complex, gewelddadig en verborgen. In tegenstelling tot vervolging van mannen. Die is doelgericht, ernstig en zichtbaar. Dat blijkt uit het onderzoek dat Open Doors deed naar genderspecifieke vervolging (8 maart 2021).

In antwoord op deze schrijnende feiten, willen wij je aanmoedigen om te bidden voor een aantal vrouwen uit de vervolgde kerk. Elke twee maanden vind je hieronder actuele getuigenissen, inclusief gebedspunten. Je kunt die bijvoorbeeeld in jouw eigen gebedsgroep onder de aandacht brengen. Bij een bestaande gebedsgroep in Nederland of Vlaanderen aanhaken kan ook. Neem voor meer informatie over een groep bij jou in de buurt contact met ons op. 

Bid mee voor Nazek, Sana en zuster Manal

Depressie, verscheurde gezinnen en hopeloosheid: voor veel christenen in Irak en Syrië is het leven, in of na oorlogstijd, niet makkelijk. Lees de verhalen van drie vrouwen die vertellen over hun zorgen en hun hoop: Sana, die al zeven jaar hoopt op nieuws over haar man en zonen; Nazek, die in het stuk geschoten Irbin een winkel heeft geopend en zuster Manal, die werkt in een Center of Hope.

Lees het verhaal van:

Print je de verhalen graag uit om bijvoorbeeld mee te nemen naar je gebedsgroep? Hieronder zijn alle drie gebedsverhalen in een PDF-document te downloaden.

Nazek

Schrijf

Wil je behalve bidden ook concreet iets doen voor vrouwen in de vervolgde kerk? Schrijf dan een bemoedigende kaart. Te ervaren dat je er niet alleen voor staat, is van onschatbare waarde als je wordt vervolgd.

Actuele vrouwenverhalen en gebedspunten in je e-mailbox ontvangen?

Schrijf je dan in voor de maandelijkse inspiratiemail. Je ontvangt dan elke maand actueel nieuws van ons, inclusief getuigenissen van vrouwen wereldwijd.