Open Doors is verbonden met vrouwen van over heel de wereld. Ga jij de verbinding ook met hen aan? Dat kan op allerlei manieren. We hebben ze hieronder op een rijtje gezet. Lees snel verder!

Bid

Open Doors vraagt jouw gebed voor vrouwen. In de categorie vervolgde christenen, zijn meisjes en vrouwen namelijk extra kwetsbaar. Vervolging van vrouwen is vaak complex, gewelddadig en verborgen. In tegenstelling tot vervolging van mannen. Die is doelgericht, ernstig en zichtbaar. Dat blijkt uit het onderzoek dat Open Doors deed naar genderspecifieke vervolging (7 maart 2022).

In antwoord op deze schrijnende feiten, willen wij je aanmoedigen om te bidden voor een aantal vrouwen uit de vervolgde kerk. Elke twee maanden vind je hieronder actuele getuigenissen, inclusief gebedspunten. Je kunt die bijvoorbeeld in jouw eigen gebedsgroep onder de aandacht brengen. Bij een bestaande gebedsgroep in Nederland of Vlaanderen aanhaken kan ook. Neem voor meer informatie over een groep bij jou in de buurt contact met ons op. 

Asha

Bid voor Asha, Sarah en Rébel

Asha uit India
Asha en haar man bekeren zich vanuit het hindoeïsme tot het christelijk geloof. Daar is niet iedereen blij mee. “Ik zag mijn kinderen huilen en ze schreeuwden: ‘Mama, papa!’
Lees het volledige verhaal van Asha

Sarah uit Oost-Afrika
Sarah bestudeert de Koran, gaat naar de moskee en leeft zoals het een jonge moslimvrouw betaamt. Maar ze heeft een probleem. Hoe komt ze van haar chronische, slopende hoofdpijn af?
Lees het volledige verhaal van Sarah

Rébel uit Brunei
‘De gebroken vaas wordt weer heel, als een kintsukuroi.’ Aan deze boodschap hield de jonge Rébel* uit Brunei zich vast na het overlijden van haar moeder. “Ik had een opstel van twee pagina’s kunnen schrijven met al mijn vragen aan God.”
Lees het volledige verhaal van Rébel

Vrouwenverhalen en gebedspunten in je e-mailbox ontvangen?

Schrijf je dan hieronder in voor de vervolgde vrouwen gebedsbrief. Je ontvangt dan elke maand actueel nieuws van ons inclusief getuigenissen van vrouwen wereldwijd.

Schrijf

Wil je behalve bidden ook concreet iets doen voor vrouwen in de vervolgde kerk? Schrijf dan een bemoedigende kaart. Te ervaren dat je er niet alleen voor staat, is van onschatbare waarde als je wordt vervolgd.