Open Doors is verbonden met vrouwen van over heel de wereld. Ga jij de verbinding ook met hen aan? Dat kan op allerlei manieren. We hebben ze hieronder op een rijtje gezet. Lees snel verder!

Bid

Open Doors vraagt jouw gebed voor vrouwen. In de categorie vervolgde christenen, zijn meisjes en vrouwen namelijk extra kwetsbaar. Vervolging van vrouwen is vaak complex, gewelddadig en verborgen. In tegenstelling tot vervolging van mannen. Die is doelgericht, ernstig en zichtbaar. Dat blijkt uit het onderzoek dat Open Doors deed naar genderspecifieke vervolging (7 maart 2022).

In antwoord op deze schrijnende feiten, willen wij je aanmoedigen om te bidden voor een aantal vrouwen uit de vervolgde kerk. Elke twee maanden vind je hieronder actuele getuigenissen, inclusief gebedspunten. Je kunt die bijvoorbeeld in jouw eigen gebedsgroep onder de aandacht brengen. Bij een bestaande gebedsgroep in Nederland of Vlaanderen aanhaken kan ook. Neem voor meer informatie over een groep bij jou in de buurt contact met ons op. 

Mary

De verhalen van Mary, Habiba en Gertrude

Mary uit Nigeria
De twintigjarige Mary* uit Nigeria wordt ontvoerd door extremistische Fulani-herders. Haar belagers dwingen haar voor hen te koken en het bed met hen te delen. Toch blijft Mary moedig getuigen van haar geloof.
Lees het volledige verhaal van Mary

Habiba uit Burkina Faso
Habiba* is pas 13 jaar oud als ze ontvoerd en uitgehuwelijkt wordt. Drie jaar lang leeft ze, gescheiden van haar familie, in een kamp vol jihadisten. Tot haar moeder, die zelf gevangen zit, op een dag hoort waar Habiba wordt vastgehouden.
Lees het volledige verhaal van Habiba

Gertrude uit de Democratische Republiek Congo
Hoeveel ellende kan een mens verdragen? Gertrude* (27) woont in het oosten van de Democratische Republiek Congo. Haar leven wordt getekend door geweld, verlies en een enorme last op haar schouders – een last die vraagt om onze gebeden.
Lees het volledige verhaal van Gertrude

Vrouwenverhalen en gebedspunten in je e-mailbox ontvangen?

Schrijf je dan hieronder in voor de vervolgde vrouwen gebedsbrief. Je ontvangt dan elke maand actueel nieuws van ons inclusief getuigenissen van vrouwen wereldwijd.

Schrijf

Wil je behalve bidden ook concreet iets doen voor vrouwen in de vervolgde kerk? Schrijf dan een bemoedigende kaart. Te ervaren dat je er niet alleen voor staat, is van onschatbare waarde als je wordt vervolgd.