De Jacht

Veelgestelde vragen over ‘De Jacht’

Hieronder vind je een lijst met veel gestelde vragen over ‘De Jacht’.
Staat het antwoord op jouw vraag er niet tussen? Mail dan naar dejacht@opendoors.nl.

1. Wat is ‘De Jacht’?

Tijdens ‘De Jacht’ kruipt elke deelnemer voor een paar weken in de huid van zowel een achtervolger als een doelwit. Je krijgt een kaartje waar jouw doelwit op staat en in de weken die volgen krijg je de tijd om hem op te sporen. Als je jouw doelwit te pakken hebt, neem je zijn doelwit weer over. Het wordt jouw streven om niet gepakt te worden door jouw achtervolger en om als enige deelnemer over te blijven.

2. Voor wie is ‘De Jacht’ bedoeld?

Zoek jij een bijzondere, uitdagende, indringende activiteit voor je kerk, studentenvereniging of voor een andere groep? Dan is ‘De Jacht’ wellicht iets voor jullie: ‘De Jacht’ is voor iedereen die een fractie willen ervaren van wat christenvervolging is. Je moet minimaal 16 zijn om deel te nemen aan ‘De Jacht’. Dit evenement is geschikt voor groepen vanaf ongeveer 25 personen.

3. Vervolging is toch geen spel? Waarom dan ‘De Jacht’?

Nee, vervolging is absoluut geen spel, het is een serieus onderwerp. Met ‘De Jacht’ proberen we iets zichtbaar te maken van de angst, onzekerheid en spanning waar onze geestelijke broers en zussen mee worstelen. Op deze manier proeven de deelnemers iets van bedreiging en druk en laat deze ervaring hen stilstaan bij hun vervolgde broers en zussen.

4. Is ‘De Jacht’ gevaarlijk voor deelnemers?

Elke groep die ‘De Jacht’ organiseert krijgt een handleiding met duidelijke richtlijnen en kaders. Zo zijn er bepaalde regels waar deelnemers zich aan moeten houden. Open Doors ondersteunt de organisatoren met tips en adviezen over het beperken van risico’s rond ‘De Jacht’. We doen er alles aan om ‘De Jacht’ op veilige manier uit te voeren.

5. Kan ik ‘De Jacht’ zelf organiseren?

Dat kan zeker! Check eerst even of ‘De Jacht’ niet al bij jou in de buurt georganiseerd wordt.  Zo nee? Dan komt de volgende vraag: weet je zeker dat je een groep van minstens 25 deelnemers kunt verzamelen? Vorm dan een kernteam van 3-4 mensen met wie je ‘De Jacht’ wil organiseren en meld je aan als organisator. Meld je op deze pagina aan als organisator. Open Doors helpt jou met materialen, zodat je een indringend en onvergetelijk evenement bij jou in de buurt kan organiseren!

6. Hoe meld ik me aan voor ‘De Jacht’?

Als je je als deelnemer wilt aanmelden voor ‘De Jacht’, dan kan dat via deze pagina. Let er op dat je minstens 16 jaar of ouder moet zijn en dat jongeren onder de 18 toestemming nodig hebben van hun ouders. Zie daarvoor de ‘Algemene voorwaarden’ op de pagina ‘Doe mee’. Na je aanmelding ontvang je een mail met de contactgegevens van de organisator.

Hand in hand

Schrijf je in voor de

Maande­lijkse inspiratie­mail

Bemoedigende getuigenissen

Laatste nieuws

Inspiratie voor jou

Aanmelden inspiratiemail

Aanhef

Scroll naar boven