Welkom in het Open Doors Bezoekerscentrum!

Geïnspireerd worden door de vervolgde kerk? Beleven waar en hoe het werk van Open Doors ooit begon? Kom naar het Open Doors Bezoekerscentrum in Ermelo! Loop rond in het kantoor van ‘Gods smokkelaar’ Anne van der Bijl, de grondlegger van Open Doors. Sluit jezelf voor een paar minuten op in een gevangeniscel om van een medegelovige te horen hoe het is om vast te zitten vanwege je geloof. En kinderen vanaf 8 jaar? Die kruipen in de huid van Bijbelsmokkelaar met een spannende smokkeltocht!

Wat kun je verwachten?

Het Open Doors Bezoekerscentrum brengt de vervolgde kerk dichtbij. Op de plek waar tientallen jaren geleden campers en caravans werden omgebouwd tot smokkelvoertuigen komt de geschiedenis van Open Doors tot leven. Je wandelt ook door het heden, zodat je ontdekt waar ter wereld vandaag de dag christenen worden vervolgd om hun geloof en welk verschil jij voor hen kunt maken. Al meer dan 6.000 mensen gingen je voor!

Eerst meer weten? We hebben alle praktische informatie rondom een bezoek aan het Open Doors Bezoekerscentrum voor je op een rij gezet. Een bezoek aan het Open Doors Bezoekerscentrum is erg geschikt voor kerkenraden, diaconieën, Bijbelstudiegroepen, groepen catechisanten, vrouwengroepen of uitjes van andere kerkelijke groeperingen. Uiteraard ben je ook welkom om alleen of met je gezin een bezoek te komen brengen! Het Open Doors Bezoekerscentrum is geschikt voor (bijna) alle leeftijden. Let hier even op als je met kleine kinderen komt.

Nieuw!

Dacht jij dat je thuis veel Bijbels in de kast had staan? Wacht maar tot je in het Open Doors Bezoekerscentrum bent! Open Doors-oprichter Anne van der Bijl was behalve Bijbelsmokkelaar ook Bijbelverzamelaar! Hij had boekenkasten vol, met in totaal 1.300 Bijbels in meer dan 1.000 talen van Wycliffe Bijbelvertalers. Zijn collectie behoort tot de vier meest complete collecties ter wereld. In zes grote, doorzichtige koffers kom je deze collectie nu tegen in onder andere het Open Doors Bezoekerscentrum.