Je bent van harte welkom in het bezoekerscentrum. Op deze pagina vind je alle praktische informatie over je bezoek.

Wat is het Bezoekerscentrum en hoeveel tijd kost een bezoek?

Het Open Doors Bezoekerscentrum biedt ruimte aan bijzondere verhalen en unieke beelden uit de geschiedenis van Open Doors en de vervolgde kerk. Wil je eerst een kopje koffie/thee drinken? Dan willen we je vragen om minimaal 15 minuten voor aanvang aanwezig te zijn. Het eerste onderdeel van het programma is een introductiefilm. Na deze film kun je zelf rustig rondkijken in het Open Doors Bezoekerscentrum. Het totale bezoek duurt ongeveer anderhalf tot twee uur.

Het Open Doors Bezoekerscentrum is goed toegankelijk voor rolstoelgebruikers. Huisdieren zijn niet toegestaan, uitgezonderd wanneer het een blindengeleidehond of een geregistreerde hulphond betreft.

Route

Adresgegevens en route
Open Doors Bezoekerscentrum
Harderwijkerweg 136
3852 AH Ermelo
Google Maps routelink

Vanuit Utrecht/ Amersfoort

Vanaf de snelweg A28 neem je afrit 12 (Ermelo) en aan het einde van de afrit sla je rechtsaf. Nadat je rechtsaf geslagen bent sorteer je linksvoor om bij de rotonde rechtdoor te gaan richting Ermelo. De volgende rotonde gaat je ook rechtdoor. Je passeert nu het bezoekerscentrum, maar het is niet toegestaan om hier al de weg af te draaien. Bij de rotonde neem je de vierde afslag. Je rijdt nu een stukje terug en na ongeveer 500 meter sla je rechtsaf, bij nummer 136, het parkeerterrein van Open Doors op.

Vanuit Zwolle

Van de snelweg A28 neem je afrit 12 (Ermelo) en aan het einde van de afrit sla je linksaf. Het is handig om op de meeste linkerbaan voor te sorteren om linksaf te gaan. Nadat je onder het viaduct door bent blijf je links voorgesorteerd om bij de rotonde rechtdoor te gaan richting Ermelo. De volgende rotonde gaat je ook rechtdoor. Je passeert nu het bezoekerscentrum aan je linkerhand, maar het is niet toegestaan om hier al de weg af te draaien. Bij de rotonde neem je de vierde afslag. Je rijdt nu een stukje terug en na ongeveer 500 meter sla je rechtsaf, bij nummer 136, het parkeerterrein van Open Doors op.

Vanuit Putten/Voorthuizen

Vanaf de snelweg A1 neem je afrit 16 (Voorthuizen). Sla onderaan de afrit af richting Voorthuizen over de N303. Blijf alsmaar rechtdoor rijden totdat je Putten weer uit rijdt. Bij het verlaten van Putten sla je bij het tankstation rechtsaf. Hiermee vervolg je de N303 richting Ermelo. Bij het binnen rijden van Ermelo ga je bij de volgende drie rotondes rechtdoor. Vervolgens sla je na ongeveer 500 meter rechtsaf, bij nummer 136, het parkeerterrein van Open Doors op.

Met het openbaar vervoer

Het bezoekerscentrum ligt op zo’n 20 minuten lopen van treinstation Ermelo. Er gaat geen bus van station Ermelo naar het bezoekerscentrum. Je kan er wel voor kiezen om op station Ermelo een ov-fiets te huren. Je kan ook uitstappen op station Harderwijk. Vanaf station Harderwijk gaat twee keer per uur bus 205 richting Barneveld. Uitstappen bij halte ‘Fazantlaan’. Vanaf daar is het nog ongeveer zeven minuten lopen. Op station Harderwijk is ook een ov-fiets te huren.