Je bent van harte welkom in het bezoekerscentrum. Op deze pagina vind je alle praktische informatie over je bezoek.

Wat is het Open Doors Bezoekerscentrum en hoeveel tijd kost een bezoek?

Het Open Doors Bezoekerscentrum biedt ruimte aan bijzondere verhalen en unieke beelden uit de geschiedenis van Open Doors en de vervolgde kerk. Wil je eerst een kopje koffie/thee drinken? Dan willen we je vragen om minimaal 15 minuten voor aanvang aanwezig te zijn. Het eerste onderdeel van het programma is een introductiefilm. Na deze film kun je zelf rustig rondkijken in het Open Doors Bezoekerscentrum. Het totale bezoek duurt ongeveer anderhalf tot twee uur.

Het Open Doors Bezoekerscentrum is goed toegankelijk voor rolstoelgebruikers. Huisdieren zijn niet toegestaan, uitgezonderd wanneer het een blindengeleidehond of een geregistreerde hulphond betreft.

Route

Adresgegevens en route
Open Doors Bezoekerscentrum
Harderwijkerweg 136
3852 AH Ermelo

LET OP: vanwege werkzaamheden is afrit 12 op de A28 afgesloten. Zie onderstaande routebeschrijving voor de juiste route.

Vanuit Utrecht/ Amersfoort
Neem afrit 13 (Harderwijk) en aan het einde van de afrit ga je naar rechts. Blijf op de rechter rijbaan. Bij het volgende stoplicht blijf je nog steeds op de rechter rijbaan en ga je rechtdoor. Nu moet je één rijbaan naar rechts opschuiven om bij het volgende stoplicht weer rechtdoor te gaan (Ceintuurbaan rechtdoor volgen). Je rijdt nu ongeveer 1 km rechtdoor en gaat bij de grote rotonde linksaf. De volgende rotonde gaat je rechtdoor. Je passeert nu het bezoekerscentrum, maar het is niet toegestaan om hier al de weg af te draaien. Bij de rotonde neem je de vierde afslag. Je rijdt een stukje terug en draait bij nummer 136 het terrein op.

Vanuit Zwolle
Neem afrit 13 (Harderwijk) en aan het einde van de afrit ga je naar links. Blijf op de rechter rijbaan. Bij het volgende stoplicht blijf je nog steeds op de rechter rijbaan en ga je rechtdoor. Nu moet je één rijbaan naar rechts opschuiven om bij het volgende stoplicht weer rechtdoor te gaan (Ceintuurbaan rechtdoor volgen). Je rijdt nu ongeveer 1 km rechtdoor en gaat bij de grote rotonde linksaf. De volgende rotonde gaat je rechtdoor. Je passeert nu het bezoekerscentrum, maar het is niet toegestaan om hier al de weg af te draaien. Bij de rotonde neem je de vierde afslag. Je rijdt een stukje terug en draait bij nummer 136 het terrein op.

Met het openbaar vervoer
Het bezoekerscentrum ligt op zo’n 20 minuten lopen van station Ermelo. Er gaat geen bus van station Ermelo naar het bezoekerscentrum. Je kunt er wel voor kiezen om op station Ermelo een ov-fiets te huren. Je kunt ook uitstappen op station Harderwijk. Vanaf station Harderwijk gaat twee keer per uur bus 205 richting Barneveld. Uitstappen bij halte ‘Fazantlaan’. Vanaf daar is het nog ongeveer zeven minuten lopen. Ook op station Harderwijk kun je een ov-fiets huren.