Je bent van harte welkom in het bezoekerscentrum. Op deze pagina vind je alle praktische informatie over je bezoek.

Wat is het Open Doors Bezoekerscentrum en hoeveel tijd kost een bezoek?
Het bezoekerscentrum biedt ruimte aan bijzondere verhalen en unieke beelden uit de geschiedenis van Open Doors en de vervolgde kerk. Je bezoek begint met ontvangst met koffie/thee en daarna start er een film. Na deze film kun je zelf rustig rondkijken in het bezoekerscentrum. Het totale bezoek duurt ongeveer twee uur.

Het Open Doors Bezoekerscentrum is goed toegankelijk voor rolstoelgebruikers. Huisdieren zijn niet toegestaan.

Reguliere openingstijden

Het bezoekerscentrum is woensdag, donderdag en vrijdag geopend. Een keer per maand is het ook mogelijk om op zaterdag langs te komen. Je boekt je tickets vooraf. Je kunt bij het online boeken van je ticket een keuze maken uit vier rondes.

Maandag: gesloten
Dinsdag: gesloten
Woensdag: 09.45-15.45
Donderdag: 09.45-15.45
Vrijdag: 09.45-15.45
Zaterdag: elke laatste zaterdag van de maand van 09.45-15.45
Zondag: gesloten

Prijzen

Je bezoek aan het bezoekerscentrum is gratis.

Route

Adresgegevens en route
Open Doors Bezoekerscentrum
Harderwijkerweg 136
3852 AH Ermelo

Vanuit Utrecht/Amersfoort
Neem afrit 12 (Ermelo) en aan het einde van de afrit ga je naar rechts. Bij de rotonde ga je vervolgens rechtdoor. Blijf rechtdoor rijden. De volgende rotonde gaat je ook rechtdoor. Je passeert nu het bezoekerscentrum, maar het is niet toegestaan om hier al de weg af te draaien. Bij de rotonde neemt je de vierde afslag. Je rijdt een stukje terug en draait bij nummer 136 het terrein op.

Vanuit Zwolle
Neem afrit 12 (Ermelo) en aan het einde van de afrit ga je linksaf. Rijd rechtdoor op de grote rotonde. Blijf rechtdoor rijden. De volgende rotonde ga je ook rechtdoor. Je passeert nu het bezoekerscentrum aan je linkerhand, maar het is niet toegestaan om hier al de weg af te draaien. Bij de rotonde neemt je de vierde afslag. Je rijdt een stukje terug en draait bij nummer 136 het terrein op.

Met het openbaar vervoer
Het bezoekerscentrum ligt op zo’n 20 minuten lopen van station Ermelo. Er gaat geen bus van station Ermelo naar het bezoekerscentrum. Je kunt er wel voor kiezen om op station Ermelo een ov-fiets te huren. Je kunt ook uitstappen op station Harderwijk. Vanaf station Harderwijk gaat twee keer per uur bus 205 richting Barneveld. Uitstappen bij halte ‘Fazantlaan’. Vanaf daar is het nog ongeveer zeven minuten lopen. Ook op station Harderwijk kun je een ov-fiets huren.