Help mee aan de wederopbouw van Syrië!
Na zeven lange jaren lijkt het einde van de oorlog in Syrië in zicht. Sinds het begin van de crisis biedt Open Doors noodhulp via lokale kerken in Syrië. Duizenden gezinnen hebben nog steeds voedselhulp nodig. Naast het uitdelen van voedselhulp, helpen we Syrische christenen manieren te vinden waarop ze een inkomen kunnen verdienen, zodat voedselpakketten op termijn niet meer nodig zijn.

Tegelijkertijd helpt Open Doors christenen om de draad van het leven weer op te pakken. Heel praktisch: met het repareren van huizen en kerken, en het zoeken naar werk en een stabiel inkomen, maar ook persoonlijk: door traumazorg en activiteiten voor kinderen.

Klik hier en maak een gift over om bij te dragen aan de wederopbouw van Syrië.

  • Regio: Midden-Oosten
  • Hoofdreligie: Islam
  • Inwoners: 18.907.000
  • Christelijke bevolking: 794.000
  • Aanjagers van vervolging: islamitische onderdrukking, tribale vijandigheid
  • Meest merkbaar in: kerkelijk leven, gemeenschapsleven en publieke ruimte
Islamitische militante groeperingen vormen de grootste dreiging voor christenen. In de gebieden waar zij heersen is het verboden het geloof uit te dragen. Verwoeste kerken en kloosters mogen er niet hersteld worden. In de overheidsgebieden hebben christenen wat meer bewegingsruimte, hoewel ook hier de activiteiten van christenen beperkt worden. Haatprediking komt voor, maar is in overheidsgebieden niet toegestaan.

Help vervolgde christenen

Helpt u vervolgde christenen met een gift?
DONEER NU

Gerelateerde nieuwsberichten