Open Doors onderzoekt jaarlijks waar vervolging van christenen plaatsvindt en op wat voor manier dit gebeurt. De Ranglijst Christenvervolging laat zien in welke 50 landen christenen het zwaarst worden vervolgd om hun geloof. Er zijn echter nog veel meer landen waar christenvervolging plaatsvindt.

In onderstaande wereldkaart kunt meer informatie over een bepaald land lezen door op het land te klikken. Onder de wereldkaart vindt u ook interessante achtergrondartikelen en een aantal persoonlijke verhalen.

Wat is christenvervolging?

Het straffen van christenen om hun geloof in de Here Jezus heet christenvervolging. Christenvervolging gebeurt op verschillende manieren. Sommige christenen worden gepest. Ook zijn er overheden die christenen verbieden samen te komen, en hen voor de rechter slepen als ze het wel doen. Andere vormen van christenvervolging zijn marteling, verstoting uit dorpen of zelfs de dood. Veel christenen die vervolgd worden, vluchten dan ook of geloven in het diepste geheim.

In Nederland is er vrijheid van godsdienstuiting, iets wat in onze Grondwet staat. Maar dat is dus niet overal zo. Wat zou u doen als u moest kiezen? Doe de test op 'Aan jou de keus' en ontdek hoe zwaar vervolgde christenen het hebben.

Achtergrondartikelen Wat kunt u doen tegen vervolging?
  • Laat zien waar christenen worden vervolgd door de wereldkaart op te hangen in uw kerk of op uw werk. Vraag de poster op A2-formaat aan om op te hangen in uw kerk. Er is ook een poster op A4-formaat beschikbaar. Het materiaal helpt u om op een laagdrempelige manier het gesprek over christenvervolging aan te gaan met kinderen.
  • Laat uw vrienden en familie de test doen op www.aanjoudekeus.nl om bewustwording te creëren over dit thema.
  • Draag bij aan het wereldwijde werk van Open Doors. Uw hulp is cruciaal voor vervolgde christenen.
Persoonlijke verhalen
In de vijftig landen op de Ranglijst Christenvervolging worden in totaal meer dan 260 miljoen christenen vervolgd om hun geloof. Een duizelingwekkend groot getal. Achter alle cijfers gaan persoonlijke verhalen schuil. Lees de verhalen van: Zij vertellen u hoe hun leven er te midden van vervolging uitziet.